Szereted a puncsot? Akkor ez a retro süti tuti neked való! Emlékszel rá, amikor a nagyi csinálta? Mutatjuk a receptet. Készítsd el, nem bánod meg!
Ha nem a fiatal generációhoz tartozol, akkor tuti emlékszel erre a retro sütire. Isteni finom puncsszelet receptjét mutatjuk most meg neked!
Fotó: alfredhofer
Hozzávalók:
tésztához:
60 dkg liszt
25 dkg zsír
20 dkg cukor
2 db tojás
1 csomag sütőpor
2 dl tejföl
töltelékhez:
3 dl víz
20 dkg cukor
20 dkg darált dió
2 evőkanál kakaó
1 evőkanál rumaroma
Így készítsd el:
A tészta hozzávalóit gyúrd össze, és felezd el. Az egyiket felezd tovább. Egy 22x34 cm-es tepsi hátuljára tegyél szilikonos sütőpapírt, és egy kisebb tésztagömböt nyújts rá.
190 C-fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt süsd meg világosra.
A másik lapot is süsd meg ugyanígy. A kész tésztákat papírral együtt emeld le, és teljesen hűtsd le, nehogy összetörjenek.
A maradék tésztát is nyújtsd ki, és süsd ki. (Nem baj, ha összetörik.)
Forrald fel a vizet cukorral, majd hűtsd langyosra, és a darabokra tört tésztára öntsd rá, majd keverd hozzá a darált diót, kakaóport és a rumaromát.
Az első réteg tésztát kend meg lekvárral, erre tedd rá a tölteléket, majd ismét a lekvárt, és megint a tésztát. Tegyél rá egy nehezéket és hagyd állni egy éjszakára.
Másnap a tetején lévő tésztalapot forrósítsd fel, és átszűrt lekvárral kend meg.
Egy fém tálba verd fel a tojásfehérjét, add hozzá a porcukrot és a szörppel együtt keverd össze, majd tedd a vízgőz fölé. Keverd hozzá a citromlevet, a puncsport és a vajat is. Addig keverd géppel, amíg be nem sűrűsödik. A lekvárral megkent tészta tetejére csurgasd, gyorsan dolgozz vele, mert hamar megköt. Késsel ne nyúlj hozzá, mert csúnya maszatos lesz!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.