
Ezt a tartalmas levest eszik az olaszok, ha beköszönt a hideg idő
Szívesen kanalazzák az olaszok ezt a nagyon finom levest, amikor ősszel hidegre fordul az idő. A melengető leves zseniális ízvilágát neked is meg kell ismerned! Mutatjuk a receptet!
Hazánkban inkább a nokedlit szokás a levesbe tenni, de most az olaszok nagy kedvence kerül bele, hiszen ezt a recept tőlük származik. A hűvös idő beálltával , ezt az izgalmas ételt neked is el kell készíteni. A gnocchit általában könnyű szószokkal szoktuk tálalni, de egy kis változatosság nem fog ártani. Ez a tartalmas leves szaftos csirkefalatokat, finom gnoccit tartalmaz, fűszerekkel és zöldségekkel, tejszínnel, tejjel krémesítve. Mutatjuk a receptet:

Hozzávalók:
- 3 db csirkemell
- só,bors
- fokhagymapor
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szár zeller
- 1 ek liszt
- 2 dl tej
- 2 dl 20%-os főzőtejszín
- 1 l csirke alaplé
- 2 db répa
- 1/2 kk kakukkfű
- 1/2 kk szárított petrezselyem
- csipet szerecsendió
- bors
- 50 dkg házi gnocchi
- egy marék spenót
Így készítsd el:
- A csirkemelleket tisztítsd meg, fűszerezd meg, majd air fryerben süsd meg. De serpenyőben is pontosan ugyan olyan jó lesz.
- Vajon és olajon párold meg a hagymát, sózd meg közben. Majd mehet bele a zellerszár, a fokhagyma és a liszt. Ezt öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, és keverd el csomómentesen és add hozzá az alaplevet.
- Fűszerezd ízlésed szerint, de ami biztosan illik bele: kakukkfű, szárított petrezselyem, szerecsendió. Ezek után mehet bele a reszelt répa, és a megsült csirkemell, amit villával tépkedj előtte szét, de fel is szeletelheted apróra. Végül tedd bele a gnocchit és a spenótot.
- Ízlés szerint sózd, ha még szükséges. Tálaláskor tehetsz még rá reszelt sajtot, és pirítóssal is eheted.
Jó étvágyat!







