Ezt a tartalmas levest eszik az olaszok, ha beköszönt a hideg idő
Szívesen kanalazzák az olaszok ezt a nagyon finom levest, amikor ősszel hidegre fordul az idő. A melengető leves zseniális ízvilágát neked is meg kell ismerned! Mutatjuk a receptet!
Hazánkban inkább a nokedlit szokás a levesbe tenni, de most az olaszok nagy kedvence kerül bele, hiszen ezt a recept tőlük származik. A hűvös idő beálltával , ezt az izgalmas ételt neked is el kell készíteni. A gnocchit általában könnyű szószokkal szoktuk tálalni, de egy kis változatosság nem fog ártani. Ez a tartalmas leves szaftos csirkefalatokat, finom gnoccit tartalmaz, fűszerekkel és zöldségekkel, tejszínnel, tejjel krémesítve. Mutatjuk a receptet:
A csirkemelleket tisztítsd meg, fűszerezd meg, majd air fryerben süsd meg. De serpenyőben is pontosan ugyan olyan jó lesz.
Vajon és olajon párold meg a hagymát, sózd meg közben. Majd mehet bele a zellerszár, a fokhagyma és a liszt. Ezt öntsd fel a tejjel és a tejszínnel, és keverd el csomómentesen és add hozzá az alaplevet.
Fűszerezd ízlésed szerint, de ami biztosan illik bele: kakukkfű, szárított petrezselyem, szerecsendió. Ezek után mehet bele a reszelt répa, és a megsült csirkemell, amit villával tépkedj előtte szét, de fel is szeletelheted apróra. Végül tedd bele a gnocchit és a spenótot.
Ízlés szerint sózd, ha még szükséges. Tálaláskor tehetsz még rá reszelt sajtot, és pirítóssal is eheted.
@kittikonyhaja Ha a baconos cheddar levest szerettétek, akkor ezt a csirkés gnocchi levest imádni fogjátok😍😍 Hozzávalók: 3 csirkemell só,bors,fokhagymapor,pirospaprika,cayenne bors ízlés szerint 3 ek vaj 1 ek olaj 1 nagy vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 szálzeller 1 ek liszt 2 dl tej 2 dl 20%-os főzőtejszín 1 liter csirke alaplé (ha túl sűrű a leves, akkor tegyél hozzá még 2 dl vizet) 2 répa fél kk kakukkfű fél kk szárított petrezselyem csipet szerecsendió bors ízlés szerint 500 gr gnocchi (nem fagyasztott) nagy marék spenót #fyp#recept#recipe#leves#soup#gnocchi#ősz♬ Beautiful Days - Lynne Publishing
Jó étvágyat!
Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!