FAZÉK

Ezzel kend a kenyérre az epret! Ilyen finomat még nem ettél

Itt az eperszezon! De gondoltad volna, hogy ezt a finom gyümölcsöt nem csak lekvárként teheted a kenyérre? Mutatunk néhány fantasztikus sós finomságot is, amivel érdemes megkóstolnod az epret.
címkék:
  • Szerző: A

Túró-, mozzarella- vagy kecskesajtágyon meglepő ízharmóniákat hozhatsz létre.

Túró szamócával és pár csepp mézzel

Az epret mosd meg és vágd vékony szeletekre. Csepegtess rá citromlevet és mézet. A kenyeret kend meg túróval és rakd rá a szamócát. Megszórhatod kókuszreszelékkel és díszítheted egy-két levél citromfűvel is.

 Eper mozzarellával és mentalevelekkel

Ha igazán kíváncsi természet vagy, kiegészítheted az epret paradicsomszeletkékkel. A tetejére szórj bazsalikomot, kis fokhagymát és cseppents rá olívaolajat.

Balzsamecettel körbeölelt szamóca kecskesajton - toastkenyérrel

Az enyhén sós kecskesajt és a balzsamecettel körbevett szamóca kombinációja egy ropogós toastkenyéren egyszerűen mennyei.

Hozzávalók:

  • 120 ml balzsamecet
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fél kiló szamóca
  • friss kakukkfű vagy menta
  • 250 g kecskesajt
  • só, bors 

Elkészítése

1. A balzsamecetet kis lábasban alacsony hőfokon melegítsd.  Kb. 8-10 percig főzd, amíg a mennyiség a felére nem csökken. Hűtsd ki szobahőmérsékleten! Kapcsold be a grillt és fektesd a kenyérszeleteket alufóliával kibélelt sütőbe. Csöpögtess rá olívaolajat is! A kakukkfüves szamócát rakd kis tálkába!

2. A grillezett kenyeret kend meg kecskesajttal. A kihűlt balzsamecsetet keverd el a kakukkfüves szamócával, helyezd a sajtos kenyérre, majd ízlés szerint sózd és borsozd.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?