tóth gabi
Használd ki, amíg még tart az eperszezon, és készíts a családnak krémes, finom, és nagyon egyszerű eperfagyit! Máris mutatjuk a receptet: íme, az eperfagyi, amit akár már vacsora után tálalhatsz!
Az eperszezon elképesztő lehetőségekkel kecsegtet: epres palacsinta, piskóta, eperturmix, epres tiramisu … és persze az eperfagyi, amit egyszerűen nem szabad kihagyni a szezon idején. Gyerekkorunk kedvenc fagyijáért nem kell a fagyizóba menned, otthon is elkészülhet. A legjobb állagot természetesen fagylaltgép segítségével lehet elérni, de akkor se bánkódj, ha nincs hozzá géped, ugyanis a sima mélyhűtőben is el tudod készíteni. Ehhez persze ismerned kell néhány extra praktikát, de azokat is eláruljuk.
Az egyik trükk, hogy félóránként – óránként vedd ki a mélyhűtőből, és alaposan keverd át a fagyit, Ez megakadályozza, hogy az eperfagyi szilárdra, keményre fagyjon, és segít, hogy igazán krémes legyen az állaga. A másik trükk pedig pár csepp alkohol. Egyszerűen keverj a masszába egy kávéskanálnyi vodkát. Az alkohol ugyanis nem fagy meg a mélyhűtőben, és ha egyenletesen eloszlatod a fagylalt krémjében az alkoholos italt, ez megakadályozza, hogy a fagyid jegesre fagyjon. Az ízétől ne félj, ekkora mennyiség egyszerűen nem érezhető a fagylaltban.
A rendszeres átkeveréssel együtt ez a trükk biztosítja, hogy az eperfagyi fagylaltgép nélkül is finom, krémes maradjon. Persze az sem baj, ha a keményre fagyott jégkrémet szeretitek jobban. Ha ez a helyzet, akkor ne tálban tedd az eperfagyi alapját a mélyhűtőbe, hanem pálcikás jégkrémformákban. Ilyenkor természetesen a vodkát és a kevergetést is elfelejtheted, hiszen az a jó, ha a massza szilárd állagúra fagy. Hidd el, sokkal finomabb lesz az eredmény, mint a bolti jégkrém, arról nem is beszélve, hogy mindenféle adalékanyagtól mentes lesz a finomság!
Szuperfinom eperfagyi
Hozzávalók:
Így készítsd el: