Létrehozva: 2021.06.16.

Így készül a legfinomabb eperfagyi, fagylaltgép sem kell hozzá!

Használd ki, amíg még tart az eperszezon, és készíts a családnak krémes, finom, és nagyon egyszerű eperfagyit! Máris mutatjuk a receptet: íme, az eperfagyi, amit akár már vacsora után tálalhatsz!

Szerző Horváth Gabi

Az eperszezon elképesztő lehetőségekkel kecsegtet: epres palacsinta, piskóta, eperturmix, epres tiramisu … és persze az eperfagyi, amit egyszerűen nem szabad kihagyni a szezon idején. Gyerekkorunk kedvenc fagyijáért nem kell a fagyizóba menned, otthon is elkészülhet. A legjobb állagot természetesen fagylaltgép segítségével lehet elérni, de akkor se bánkódj, ha nincs hozzá géped, ugyanis a sima mélyhűtőben is el tudod készíteni. Ehhez persze ismerned kell néhány extra praktikát, de azokat is eláruljuk.

A legfinomabb eperfagyiért nem kell a fagyizóba menned, otthon is elkészítheted!
Fotó: Pixabay.com

Az egyik trükk, hogy félóránként – óránként vedd ki a mélyhűtőből, és alaposan keverd át a fagyit, Ez megakadályozza, hogy az eperfagyi szilárdra, keményre fagyjon, és segít, hogy igazán krémes legyen az állaga. A másik trükk pedig pár csepp alkohol. Egyszerűen keverj a masszába egy kávéskanálnyi vodkát. Az alkohol ugyanis nem fagy meg a mélyhűtőben, és ha egyenletesen eloszlatod a fagylalt krémjében az alkoholos italt, ez megakadályozza, hogy a fagyid jegesre fagyjon. Az ízétől ne félj, ekkora mennyiség egyszerűen nem érezhető a fagylaltban.

A rendszeres átkeveréssel együtt ez a trükk biztosítja, hogy az eperfagyi fagylaltgép nélkül is finom, krémes maradjon. Persze az sem baj, ha a keményre fagyott jégkrémet szeretitek jobban. Ha ez a helyzet, akkor ne tálban tedd az eperfagyi alapját a mélyhűtőbe, hanem pálcikás jégkrémformákban. Ilyenkor természetesen a vodkát és a kevergetést is elfelejtheted, hiszen az a jó, ha a massza szilárd állagúra fagy. Hidd el, sokkal finomabb lesz az eredmény, mint a bolti jégkrém, arról nem is beszélve, hogy mindenféle adalékanyagtól mentes lesz a finomság!

Szuperfinom eperfagyi

Egy csepp vodka segíthet a krémes állag elérésében
Fotó: Pixabay.com

Hozzávalók:

  • Fél kiló eper megtisztítva
  • Fél liter tejszín
  • ¾ csésze cukor, eritrit vagy méz
  • Egy teáskanál vaníliakivonat
  • Egy kávéskanál frissen facsart citromlé
  • Egy kávéskanál vodka (elhagyható)
  • Egy csipet só
  • Így készítsd el:

    Csodás ízű, és teljesen mentes az adalékanyagoktól!
    Fotó: Pixabay.com

  • Tegyél félre pár szem epret, ezeket vágd darabokra. A többi epret villával vagy krumplinyomóval nagyjából törd össze. Hagyd tíz percig állni, hogy levet eresszen, közben néhányszor keverd át.
  • Az epermassza felét tedd turmixgépbe a tejszínnel, a cukorral vagy édesítővel, a citromlével. a vaníliakivonattal és a csipet sóval együtt, és turmixold simára. Ha a vodkás megoldás mellett döntesz, turmixold hozzá a kávéskanálnyi vodkát is.
  • Keverd hozzá az epres massza másik felét, és a félretett, feldarabolt eperszemeket is az eperfagyi alapanyagához.
  • Pár órára tedd a hűtőbe egy tálban, majd töltsd fagylaltgépbe, és fagyaszd le. Ha nincs fagylaltgéped, tedd a masszát egy lapos tálba, fedd le fóliával, és így kerüljön a mélyhűtőbe. Félóránként-óránként keverd át, hogy selymes, habos legyen. Jégkrémformában is megfagyaszthatod.
  • Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek