EZO

Csillagjegyed megmutatja, hogy hat rád az alkohol

Tényleg van kapcsolat az alkohol hatása és a csillagjegyed között? Bizony, van! Lássuk, hogy isznak, és mennyire szenvednek a másnaposságtól a tüzes Oroszlánok és a gyakorlatias Bikák!

A csillagjegyed sok mindent meghatároz: a temperamentumodat, a szerelmi életedet, a szokásaidat – miért lenne kivétel az alkohol? Nem mindegy, milyen vehemenciával veted bele magad az ivásba, vagy épp ösztönösen elutasítod-e a szeszes italt. És persze az sem mindegy, hogy a szervezetednek gyenge pontja-e az alkohol, vagy jól bírod a szeszt. Lássuk, hogy hat a csillagjegyed az alkoholfogyasztásodra, mégpedig aszerint, melyik természeti elem uralja a jegyedet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Alkohol 01

Vajon az ivási szokások is a horoszkópon múlnak?
Fotó: Pixabay.com

A levegő elem uralta jegyek (Mérleg, Vízöntő Ikrek): nem kedvencük az alkohol

A levegő-jegyek számára fontos a szabadság, oda mennek, ahová a szívük húzza őket. Spontán módon döntenek – legalábbis így látszik, de a valóságban a levegő-jegyek nagyon is intellektuálisak. Bár gyorsan hoznak döntést, mégis mindent végiggondolnak előtte, azt is, hogy rendeljenek-e még egy kört. A gyors, mégis megalapozott döntésekhez persze tiszta fejre van szükségük, így nem kedvelik különösebben az alkohol okozta tompultságot. Az ivás nem a kedvenc időtöltésük – különösen a Mérlegeknek, akik igencsak megnézik, mit és mennyit isznak, és kizrólag különleges alkalmakra tartogatják a poharazást.

A föld elem uralta jegyek (Bak, Bika, Szűz): ritkán részegek, de akkor nagyon

A föld-jegyek gyakorlatiasak, és időbe telik, amíg bármiben is döntést hoznak. A hitrendszereiket nehezen engedik el, nem változtatnak könnyen a véleményükön. Türelmesek, és kitartóak, képesek keményen dolgozni a céljaikért. Ezzel a gyakorlatiassággal kezelik az ivást is. Nem szeretik, ha valami kizökkenti őket a megszokott ritmusukból, így nem jellemző, hogy igent mondanának a spontán bulimeghívásokra. Néha viszont kirúgnak a hámból, és ezt is a rájuk jellemző alapossággal teszik. Vagyis, ha egyszer-egyszer lerészegednek, akkor nem állnak meg félúton. A másnaposság is meggyötri őket a következő reggelen.

Alkohol 02

A föld-jegyek ebben is alaposak, míg a tűz-jegyek néha rájátszanak a részegségre
Fotó: Pixabay.com

A tűz elem uralta jegyek (Kos, Oroszlán, Nyilas): az alkohol csak eszköz a drámához

Szeretnek vezető szerepben tetszelegni, energikus és spontán személyiségek, és nem zavarja őket, ha a figyelem középpontjában állnak, sőt, kifejezetten igénylik mások figyelmét. Nagyban játszanak: nekik nem az alkohol számít, hanem a dráma, így hajlamosak kicsit rá is játszani az állapotukra, vagy épp józanabbnak mutatni magukat, mint amilyenek valójában. A drága italokat, a látványos koktélokat szeretik. Bírják is az italt, őket nagyon ritkán látni vállalhatatlan állapotban – kivéve persze, ha épp ez illik bele a taktikájukba. Másnap sem hagyják, hogy bárki szenvedni lássa őket. Ha éreznek is másnaposságot, igyekeznek erőt venni magukon, és mások előtt a legjobb formájukat hozni.

A víz elem uralta jegye. (Rák, Skorpió, Halak): tipikus társasági ivók

Érzékenyek, fantáziadúsak, és néha hajlamosak elveszni a saját érzéseikben. A legtöbbször annak is érzelmi oka van, ha alkohol kerül a poharukba. Ők azok, akik örömükben-bánatukban egyaránt hajlamosak felhörpinteni egy pohár italt, és hagyni, hogy az feloldja a gátlásaikat. A szeszes ital persze még érzelmesebb állapotba hozza őket, így, ha isznak egy kicsit, vagy nevetnek vagy sírnak, de nem maradnak közömbösek. A csúnya berúgásig viszont nagyon ritkán jutnak el, ők inkább tipikus társasági ivók.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?