ÉLETMÓDI

Ilyen nincs: megszületett a karanténkoktél!

Első ránézésre szimpatikus italnak tűnik, de a karantén ideje alatt is nagyon fontos, hogy alkoholt csak mértékkel igyon az ember!

Több amerikai tagállambon és európai országban is kijárási tilalmat vezettek be a hatóságok az új kínai koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Hazánkban egyelőre csak erősen ajánlott az otthonmaradás (különösen 65 év fölött), de aki teheti már most bezárkózik a négy fal közé, és csak végszükség esetén hagyja el az otthonát.

Jelenleg úgy áll a helyzet, hogy több 10 millió európai és amerikai állampolgár van karanténba. A különleges helyzet teljes mértékben ellehetetleníti a társas életet, de ez nem feltétlen jelenti azt, hogy rosszul kell éreznie magát az embernek a bezártságtól. Egy amerikai lány, Marilyn Starkloff például egy alkalomhoz illő, és teljesen saját fejlesztésű koktéllal, az úgynevezett karantinivel rukkolt elő a nehéz időkre.

Az internet népe természetes imádta a ginből és C-vitamin porból készült itókát. A koktélról készült kép több mint háromezer kedvelést és több mint ötszáz megosztást kapott a Twitteren a cikk irásának pillantában.

A fotóhoz hozzászólók között megjelent a vitaminnal dúsított pezsgőport gyártó Emergen-C azzal, hogy a vállalat nem ajánlja, hogy bármelyik terméküket is alkohollal italokkal vegyítve fogyasszák. Később hozzászólást írt a gin gyártója is, a Ryan Reynolds által tulajdonolt Aviation Gin, akik ezzel szemben azt mondták, hogy hatalmas rajongói az egyszerű, de nagyszerű italnak.

És ezeket olvastad már?