FAZÉK

Õrület, újjászületett a fagyi! Ilyen finomat még nem ettél

Elképzelhetetlen, hogy valaki megunja nyáron a fagyit, de ha mégis ez történt veled, mutatunk egy receptet, amivel megbolondíthatod egy kicsit! Igazi felfrissülés a forró napokon, garantáltan a család kedvence lesz!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Számtalan variációja van a sima, hétköznapi fagylaltnak, és rengeteg receptet találunk a neten, hogyan készíthetünk egészséges összetevőkből, házilag ilyen hűsítő finomságot. Ebben a változatban benne van az almáspite íze: ugyanis alma, barna cukor, fahéj és vanília kell hozzá. Eszméletlenül hamar elkészül, és nagyon finom – ebben a tikkasztó hőségben igazi felüdülés.

Hozzávalók

Az almaszószhoz:

  • 1/4 csésze barna cukor

  • 1 teáskanál sótlan vaj

  • 1 teáskanál fahéj

  • 2 nagyobb hámozott, felkockázott zöld alma

A fagylaltkrémhez:

  • 4 dl tej

  • fél teáskanál fahéj

  • fél teáskanál vaníliakivonat

  • 2 csésze keményre vert tejszínhab

  • 3/4 csésze összetört zabpehelykeksz

Elkészítés:

Tedd a barna cukrot és a vajat egy közepes méretű serpenyőbe, majd melegítsd addig, míg a vaj meg nem olvad, és össze nem keveredik a cukorral. Ezután add hozzá a fahéjat, majd keverd bele a feldarabolt almákat is. Részben lefedve főzd össze őket, néha keverd meg. Ha már az alma puhára főtt, önts át a masszát egy tálba, és helyezd a hűtőbe.

Ezután készítsd el a fagyit! Ehhez vegyél elő egy nagy tálat, amiben összekevered a tejet, a fahéjat, és a vaníliakivonatot. Keverd addig, míg homogén nem lesz. Egy botmixerrel verd keményre a tejszínt, majd óvatosan keverd a tejes-fahéjas masszához, hogy ne törjön össze.

Ha ezzel megvagy, egy hőálló tál aljában oszlasd el a vaníliás massza felét, tedd rá az almás masszát, majd az összetört kekszeket, a végén pedig a maradék fagyit. Nem baj, ha egy kicsit összekeverednek, annál érdekesebbek lesznek a színek! Ezután tedd a fagyasztóba, és hűtsd legalább hat órán keresztül.

Szörppel, mézzel, vagy rolettivel tálalhatod, de önmagában is nagyon finom.

címkék: