kulcsár edina
Elképesztően nagy kedvenc ez a gyorsan elkészíthető cukkini krém. Télen, ha előveszed, nem fogsz betelni vele! Íme a recept.
Paradicsomos, sárgarépás cukkini krém friss kenyérrel, de húsok mellé is fenséges! Frissen elkészítve is ízletes, de ha befőzöd és télire elteszed, akkor a család rajongani fog érte.
Hozzávalók:
Így készítsd el:
A zöldségeket tisztítsd meg és daráld le. Adj hozzá sót, cukrot, olajat. Nagyjából 3 órán át főzd. Amikor a lé majdnem lejesen lefő, szedd ki és a babérlevelekkel együtt pépesítsd botmixerrel. Add hozzá a pirospaprikát, és hagyd a főzetet tovább rotyogni pár percet.
Tiszta üvegekbe adagold, tegyél a tetejére befőző fóliát és zárd le a tetővel. Állítsd őket fejre, hagyd állni 10 percig. Takard be egy paplannal és hagyd kihűlni.
Tipp: Tárold a kész cukkini krémet pincében. Nagyon fontos, hogy igazán hűvös helyen legyen!