FAZÉK

Filléres vacsora cukkiniből: töltött tócsni az új őrület

Ne hagyd ki a cukkini tekercset, hiszen rendkívül egészséges, finom és alig van benne szénhidrát. Elkészíteni pedig egyszerűbb, mint gondolnád!

Tele a kerted cukkinivel? Mutatunk egy szuper receptet, amihez felhasználhatod ezt a finomságot! Ha piacon szerzed be, úgy is jó, hiszen most van itt a szezonja. Ha szereted ezt a zöldséget, soha nem unod meg ezt a receptet!

Egyszerű, könnyen elkészíthető és eheted, akkor is, ha diétázol.

Töltött cukkinitekercs

Fotó: 123rf

Hozzávalók:

  • 50 dkg cukkini
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál morzsolt oregánó
  • bors

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a cukkiniket, reszeld durvára, és egy kicsit sózd be. Kb. 10 perc után alaposan nyomkodd ki belőle a nedvességet.
  2. Keverd össze a felvert tojásokkal, a liszttel és az oregánóval. Azután, ha még szükséges sózd és borsozd.

    Fotó: 123rf

  3. A cukkinis masszát simítsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe úgy, hogy egy kb. 20x25 cm-es lapot kapj.
  4. 180 fokon 15 perc alatt süsd készre, majd még melegen tekerd fel a sütőpapír segítségével, és így hagyd langyosra hűlni.

    Fotó: 123rf

  5. A cukkinis lapot töltsd meg amivel csak akarod, majd felszeletelve tálald.

Töltheted sonkával, sajttal, fűszeres, kapros túróval vagy amihez épp kedved van!