FITTFAZÉK

Elkészült minden idők legmenőbb cukkinivacsorája

Forradalmi változás a tányéron. Fogadjunk, hogy így még sosem ettél cukkinit! Zseniálisan finom és a fogyásban is segít!
címkék:

Imádod az olasz ételeket, de a tésztától állandó lelkiismeret furdalásod van a hízás miatt? Mutatunk neked egy szuper ötletet és soha többé nem lesz ilyen gondod! Készíts cukkinibatyut olasz módra! Csodálatos mediterrán ízek, fölösleges szénhidrátok nélkül! A receptünkben ricottás tölteléket ízlés szerint lecserélheted: mehet bele sonka, darált hús, de bátran felhasználhatod a megmaradt pörköltöt is

Trükkös cukkinibatyuk

Hozzávalók:

A cukkinibatyuhoz

  • 4 közepes cukkini
  • 20 dkg ricotta
  • 3 ek reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 20 dkg friss spenótlevél, leforrázva
  • 2 evőkanál aprított friss bazsalikom
  • 3 cikk fokhagyma
  • késhegynyi őrölt szerecsendió
  • só és őrölt bors, ízlés szerint
  • 3-4 dl rusztikus paradicsomszósz

A szószhoz

  • 10 dkg mozarella, lereszelve
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • só, bors és friss bazsalikom

1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.

2. Burgonyahámozó segítségével vágj egyenletes szeleteket a megmosott cukkinikből, kb. 50-60 db-ot.

3. Egy kisebb tálban keverd össze a ricottát, a parmezánt, a tojást, a spenótot, a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot és a fűszereket.

4. Öntsd a fűszeres paradicsomszószt egy hőálló üvegedénybe és tedd félre.

5. A cukkiniszeletekből fektess kettőt szorosan egymás mellé a deszkára, majd rá merőlegesen másik kettőt. A kereszt közepébe tegyél 1-1 kanál ricottás masszát. Hajtogasd be a szeleteket úgy, hogy kis csomag keletkezzen belőlük.

6. Tedd az elkészült batyukat a marináló szószos tálba, öntsd a tetejére a két evőkanálnyi olíva olajat, szórd meg a tetejét parmezánnal és friss bazsalikommal. Mehet 30 percre a sütőbe!

Tálaláskor kanalazz a tetejére kevés paradicsomszószt és szórhatsz még rá friss bazsalikomot.

 

 

címkék: