kulcsár edina
A leggyönyörûbb és legfinomabb keksz, amit valaha ettél! Ráadásul igazán egészséges, mert cukor nélkül készült! Idén karácsonykor te is megsütheted, ajándéknak is remek ötlet.
A csokoládé és a kókusz párosa mindig nyerő, de a hagyományos desszertek csurig vannak cukorral. A túl édes íz pedig elnyomja a csoki és a kókusz csodálatos aromáját. Ebben a karácsonyi kekszben épp az a jó, hogy ez nem fordulhat elő vele, mivel egyáltalán nem kerül bele cukor! Csak a csokit és a kókusz tiszta ízét érzed, amikor beleharapsz, elolvad a szádban, maga a boldogság!
Karácsonyi csokis-kókuszos keksz
Knap Daniella receptje
Tészta:
Csokis réteg:
200 g Update1 Cake sweet étbevonó
Elkészítés:
1. A tésztához a lisztféléket keverd össze a sütőporral, és morzsold bele a vajat. Majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle homogén tésztát. A tésztát csomagold fóliába, s tedd legalább 1 órára hűtőbe.
2. Közben készítsd el a csokiréteghez a lapocskákat, ehhez egy speciális szilikon forma szükséges.
3. Olvaszd meg gőz fölött a bevonót, majd öntsd a formákba csokit, hagyd így megdermedni. A kihűlt csokilapokat óvatosan szedd ki a formákból. Addig folytasd a műveletet, míg a 2 tábla csoki majdnem elfogy. Egy kicsi csokidarabot hagyj meg, ezzel ragaszthatod majd a csokilapot a kekszhez.
4. A tésztát pihentetés után kissé gyúrd át, nyújtsd vékonyra. Kekszszaggatóval vágd ki belőle a kekszlapokat, ezeket sorakoztasd sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt süsd készre.
A kész kekszet hagyd kihűlni. Majd a maradék csokoládét ismét olvaszd fel és segítségével ragaszd a csokilapokat a kekszhez.
Celofánba csomagolva masnival átkötve szuper egészséges ajándék lehet.