FAZÉK

Meg­lepő, de ennyi min­denre hasz­nál­ha­tod a sa­va­nyú­ság levét

Ha eddig min­dig ki­ön­töt­ted a sa­va­nyú­ság levét, ez­után biz­tos nem fogod. Senki sem gon­dolta volna, hogy ennyi min­denre fel lehet hasz­nálni, mi­u­tán meg­et­ted a benne lévő ubor­kát vagy bármi mást.

Húspácolás - olcsó és kalória szegény páclevet tudsz készíteni belőle bármilyen húshoz. Nagyon ízletes lesz tőle a csirkehús vagy akár a roston sütött steak is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó: Pinterest

Edény tisztítás - öntsd a savanyúság levét egy tálba és tedd bele a megfeketedett fémedényedet, 15 perc után nem fogsz rájuk ismerni.

Fotó: Pinterest

Gazpacho - a hideg paradicsomleves íze fenséges lesz, ha a receptekben szereplő ecethelyett savanyúságlét használsz.

Fotó: Pinterest

Blady Mary - A jól megszokott paradicsomos koktélod fel tudod dobni  egy evőkanálnyi ecetes lével és máris egy kicsit más, de nagyon szuper koktélt ihatsz.

Fotó: Pinterest

Gyomirtás - állat és környezetbarát gyomirtóként is használhatod, ha a maradék levet körbepermetezed azon a helyen, ahol meg szeretnél szabadulni a nem kívánt növényektől.

Fotó: 123RF

Ételekhez - ha bármilyen olyan ételhez, amit besamellel készíthetsz keversz egy-két evőkanálnyit, mennyei ízorgiát hozol létre.

Eközben a címlapon
Fotó: Pinterest

Humusz - készítésénél, illetve a boltba vett ízesítésénél remekül használhatod a savanyúság levét. Egyéni ízeket tudsz kihozni belőle.

Fotó: Pinterest

Majonéz - ízesítésére is kiváló. Egy keveset keverj a salátaöntetedhez, nem fogsz csalódni.

Fotó: Pinterest

Zöldségek - ha magadnak szeretnél eltenni egy-két zöldséget savanyúságnak, szuperül tudod használni egy másik megmaradt levét. Nem kell az ízesítéssel bajlódnod.

Fotó: Pinterest
Tipp

Ha a piacon vásárolsz savanyúságot, feltétlenül kérj hozzá levet!