FAZÉK

Könnyű és finom! Cukkinifasírt joghurtos mártogatóval

Könnyû ebédet kínálunk: egyszerûen elkészíthető és nagyon finom cukkinilepény, joghurtos mártogatóval.
  • Szerző: Ripost

CUKKINI LEPÉNY, JOGHURTOS MÁRTOGATÓVAL

Hozzávalók:

  • ½ kg cukkini

  • 1 ek só

  • 1 cs. snidling

  • 2 cikk fokhagyma

  • 4 ek parmezán, reszelve

  • 4 ek reform liszt (pl. Norbi liszt)

  • 2 tojás

  • ½ tk. sütőpor

  • só, bors

  • olíva olaj

 

Így készítsd:

  1. A cukkinit reszeld le, forgasd össze a sóval és hagyd állni 10 percre.
  2. Facsarj ki annyi lét a cukkiniből, amennyit csak tudsz.
  3. A kifacsart cukkinihez keverd hozzá a finomra vágott snidlinget, a zúzott fokhagymát a parmezánt és a tojást. Borsozd ízlés szerint.
  4. Mehet a masszába a liszt és a sütőpor is, dolgozd össze.
  5. Kevés olajjal forrósíts fel egy serpenyőt, a cukkinis masszából evőkanállal tegyél rá egy-egy adagot. A kanállal igazíthatod a formáját.
  6. Ha egyik oldala megsült, óvatosan fordítsd át.
  7. A kész lepénykéket papírszalvétára szedd ki, joghurtos mártogatóval kínáld!

MÁRTOGATÓ:

1 pohár joghurban keverj el 1 ek. snidlinket, 1 cikk zúzott fokhagymát, 1/2 reszelt (besózott és kinyomkodott) kígyóuborkát. Add hozzá egy fél citrom levét, jól borsozd meg.