MEDICINA

Íme az ital, ami le­győzte a kávét! Ezt kel­lene innod min­den reg­gel

Mit szól­nál, ha ezen­túl a reg­geli ká­vé­dat egy sok­kal egész­sé­ge­sebb italra cse­rél­néd? A zöld tea ugyanis nem­csak fel­éb­reszt, de az éle­te­det is meg­ment­heti!
  • Szerző: Sz. K.

Azt eddig is tudtuk, hogy a zöld tea nemcsak a fogyókúrázóknak kedvez, de az egész szervezetedre remek hatást gyakorol. Arról azonban még keveset hallottunk, hogy ez a forró csodaital akár az életünket is megmentheti:

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Egy kolumbiai kutatócsoport 40, mellrákban szenvedő nőn tesztelte a zöld teát, akiknél a fogyasztása után megdöbbentő eredményeket tapasztaltak.

A kutatásban részt vevők hat hónapon keresztül napi kétszer ittak zöld teát, ami serkentette a máj működését, csökkentette a koleszterin- szintjüket és a vaszkuláris endoteliális növekedési faktort, ami a rákos sejtek terjedéséért felel

Fotó: 123RF

Azért azt kár feltételezni, hogy a zöld tea kiutat jelent a rákból, megelőzésnek viszont az egyik legjobb és legegészségesebb módszer! Ezen kívül még rengeteg más betegségben is segíthet, például jót tesz a szívnek, immunerősítő, véd az allergia kialakulása ellen, reggel felpörget, és nem utolsósorban remek zsírégető is.