MEDICINA

Íme a cso­da­szer, ami azon­nal meg­szün­teti a fej­fá­jást!

Semmi sem segít a fej­fá­já­so­don? Íme, egy mód­szer, amellyel végre meg­szün­tet­he­ted a kel­le­met­len­sé­get. Rá­adá­sul ez a cso­da­szer egé­szen biz­to­san ott van már a kony­hád­ban!

Több liter vizet megittál, és végigszagolgattad az összes illóolajat, de mégis fáj a fejed? Mielőtt bevennél egy erős fájdalomcsillapítót, adj egy esélyt egy természetes módszernek: a gyömbér ugyanis a fejfájást is képes megszüntetni.

Ez a gyökér erős gyulladáscsökkentő hatással bír, így akár fogfájás ellen is bevethető. A migrénre adott egyes gyógyszerekhez hasonlóan pedig a szervezet szerotonin, vagyis "boldogsághormon"-termelését is képes szabályozni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay

A gyors hatásért dörzsölj egy kevés reszelt gyömbért a két szemöldököd közé, vagy a homlokodra. Először csak egy kis területen próbáld ki, nehogy kicsípje a bőröd, de ha bírod, akkor akár a teljes területen alkalmazhatod, ahol a fejfájást érzed.

Fotó. Pixabay
Fotó. Pixabay

Forrázd le a gyömbérdarabkákat, és az így készített teát idd meg, hogy az emésztőrendszeredet is helyre tedd – a legtöbb szerotonin ugyanis itt termelődik. Ha rendszeresen fogyasztasz gyömbérteát, ezzel akár meg is előzheted a gyakori fejfájást.