FAZÉK

Így dí­szítsd a mé­zes­ka­lá­csot, mu­tat­juk a fil­lé­res trük­köt

Na­gyon ké­zen­fekvő meg­ol­dás, mégis ke­ve­sen hasz­nál­ják. Mu­tat­juk az öt­le­tet, ami­vel sokat spó­rol­hatsz, ha meg­sü­töd az ün­nepre ezt a mézes fi­nom­sá­got!

Lassan itt az ideje, hogy elkészítsd az ünnepekre a mézeskalácsot. A háziasszonyok nagy részének a díszítés jelenti a legnagyobb kihívást: hiszen a tésztát pár alkalom után meg lehet tanulni – de a mintákhoz nagy kézügyesség kell. És akkor még nem is beszéltünk a kinyomózsákról, amit szinte aranyárban árulnak. Szerencsére nincs is rá szükség! Ezzel az egyszerű trükkel olcsón megoldhatod a díszítést!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

1. Készítsd el a cukormázat! Verj kemény habbá 2-3 tojásfehérjét, keverj hozzá lassan 5-6 kanál porcukrot. Akkor jó a hab, ha sűrű krém állagú, ekkor tudsz vele dekorálni.

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

2. Hogy a cukormázzal dolgozni tudj, teljesen fölösleges habkinyomót venned, tökéletes megfelel a célnak egy uzsonnás zacskó!

Fotó: Ripost
Fotó: Ripost

3. A zacskó sarkára vágj egy egészen apró lyukat, kanalazd bele a habot, majd a levegő kiszorítása után köss csomót a végére. Érdemes betölteni rögtön az összes habot akár több zacskóba, mert így nem kap levegőt a máz, és akár 1 óra múlva is remekül használható. Ez azért fontos, mert levegőn hamar megkeményedik a cukormáz teteje és így már nem lehet dolgozni vele.

4. A titok nyitja, hogy minél vékonyabb sugárban jöjjön a máz a zacskóból, hiszen így tudsz igazán pontosan díszíteni vele!

Eközben a címlapon

TIPP: Ha kiszakad a zacskó munka közben, akkor ne akard kivarázsolni belőle a cukormázat, inkább tedd a szakadt zacskót egy másikba, így folytasd a díszítést.

5. A többi pedig már csak a fantáziádon és a kézügyességeden múlik...Tehetsz a mázra cukorgyöngyöt, mandulát, diót, mákszemeket, de akár a cukormázat is beszínezheted.

A házilag sütött és díszített mézeskalács nemcsak finom és fantasztikus illatú, de látványa is kedves, igazi hangulatot teremt otthon.

Legyen boldog a karácsony, szép az idei ünnep!