KÜLFÖLD

Szerző H. A.

Létrehozva: 2024.05.10.

Két nappal szülés után a temetését kellett szerveznie egy fiatal anyának

A 31 éves nő a terhessége során többször is panaszkodott a szülésznőjének, ám ő a várandósságnak tudta be a kismama tüneteit.

A 31 éves Ella Tranter a terhessége harmadik trimeszterében járt, amikor arról kezdett el panaszkodni a szülésznőjének, hogy lábdagadástól, viszketéstől, magas vérnyomástól és a légszomjtól szenved, ám az megnyugtatta őt, hogy mindez teljesen normális a várandósság alatt. A Stoke-on-Trentből származó kismama egy nehéz születést követően hozta világra a kislányát, Edie-t, ám alig pár nappal később lesújtó diagnózist kapott.

orvos, doktor, kórház, háziorvos, beteg, betegség, Pexels
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

A nőnek, elmondása szerint, légzési nehézségei voltak, valamint letargikusnak érezte magát, ezért felkereste a sürgősségit. Az orvosok, Ella legnagyobb rémületére, közölték vele, hogy súlyos szívelégtelenségben szenved és sürgős szívátültetésre lehet szüksége. 

Ellánál egész pontosan szülés utáni kardiomiopátiát diagnosztizáltak, amely a szívelégtelenség egy olyan ritka típusa, amely meghatározott ok nélkül, a terhesség utolsó hónapja és a szülés utáni első öt hónap között lép fel.

A 31 éves nő a hír hallatán már a legrosszabbtól kezdett tartani, és nekiállt megszervezni a temetését is.

Ellának azonban végül szerencséje volt: a gyógyszeres kezelést követően jobban lett és felépült, így nem volt szüksége szervátültetésre. Az orvosok azonban elmondták, hogy Ella akár meg is halhatott volna, ha akkor nem megy el a sürgősségire, valamint, hogy a szülés utáni kardiomiopátiájához kapcsolódó kockázatok miatt nem lehet többé gyermeke. 

Dühös vagyok a történtek miatt. Annyi olyan jel volt, amit a szülésznőm figyelmen kívül hagyott

- nyilatkozta a fiatal nő, aki arra kéri a többi anyukát, ne habozzanak orvosi segítséget kérni, ha úgy érzik, valami nincsen rendben - írja a The Sun.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek