FAZÉK

Húsimádók kedvence: így lett töltött a szalonna

Az egyben sült fasírt sokak kedvence, de baconbe tekerve és sajttal töltve még gusztusosabb és ízletesebb. Ezzel az egyszerû trükkel pedig gyorsan elkészítheted. Sütőben vagy grillen sütve is mennyei.
  • Szerző: Ripost

HOZZÁVALÓK:

  • 0.5 kg darált sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma felaprítva
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 0.5 kávéskanál köménymag
  • bors ízlés szerint
  • 1 kávéskanál só
  • 6-7 szelet bacon

ELKÉSZÍTÉS:

A darált húshoz keverd hozzá az igen apróra vágott hagymát és zúzott fokhagymát. Szórd hozzá az összes fűszert, a tojásokat, sót, az előzetesen beáztatott zsemléket kinyomkodva. Keverd jól össze.

A szalonnát fektesd egy bambusz- tányéralátétre, szorosan egymás mellé.

Terítsd el egyenletesen rajta a darált húst, majd tedd bele a hosszúkásra vágott kemény sajtot.

Végül a bambusz segítségével szorosan tekerd fel.

190 fokra előmelegített sütőrácson, vagy esetleg grillen süsd addig, amíg a szalonna ropogósra pirul.

15 perc után kenegesd meg egy kevés sörrel.

Végül szórd meg egy kevés pirított hagymával a tetejét!

Vágd karikákra és erős paprikával, BBQ-szósszal tálald! Diétás karfiolrizzsel vagy lepénykenyérrel is nagyon finom.