MEDICINA

Ez történik a szervezeteddel, ha két órával korábban kelsz fel, mint szoktál

Te is azok közé tartozol, akik reggel kipattannak az ágyból, rendbe hozzák magukat, hogy szalonképesen nézzenek ki és már lépnek is ki az ajtón? Megmutatjuk, hogy nem is olyan rossz, ha korábban csörög a vekker.
  • Szerző: A

Energikusabb és aktívabb leszel egész nap, ha korábban kelsz fel.

Mutatunk 6 okot, amiért érdemes belekezdened az életmódváltásba! 

1. Kevesebbet késel

Ha előbb kelsz, több időt adsz magadnak, hogy elinduljon a napod, és jobban felkészülhetsz a lakásból való kilépésre is. Lehet, hogy eddig rohantál, de mégis késtél pár percet a találkozóról. Folyamatos harc volt a gyerekekkel az iskolába indulás, hogy beérjetek az első csengetésre.

Így vagy úgy, de valószínűleg pontosabb leszel.

2. Egészségesebben étkezel

Ha rohansz reggel, valószínűleg elmarad a reggeli. Fektess több energiát az első ételek elfogyasztásába.

Készíts egy tartalmas és finom tojásos szendvicset vagy egy vitaminbombát gyümölcsökkel, zöldségekkel. Lesz rá időd, hogy megalapozd az egész napi energiaszintedet.

3. Többet mozoghatsz

A nap végére egyszerű kifogásokat találnod, hogy már fáradt vagy a mozgáshoz. A korai kelés lehetővé teszi , hogy sportolj egy kicsit. Kelj fel és mozogj!  Eltart ugyan kis ideig, amíg megszokod, hogy rögtön ébredés után eddzél, de ha rutinná válik, bearanyozza és felpörgeti a napod.

4. Élvezni fogod az estéket

Ha korábban kelsz, mielőtt tényleg indulna a nap - elvégezhetsz olyan nem-szeretem, de szükséges feladatokat, mint a rendrakás, a számlák befizetése. Éjszaka pedig azt teheted, amit akarsz.

5. Nyersz egy "arany" órát!  

Az arany óra a nap legtermékenyebb időszaka. Mindenkinél másképp alakul ugyan, de reggel, ébredés után közvetlenül van esélyed arra, hogy ez az óra legyen az. Próbáld meg az ébresztőt pár órával korábbra állítani és nézd meg, hogy észreveszed-e magadon a kreativitási csúcsot. Nem mondjuk, hogy a korai órákban éred el, de soha nem fogod megtudni, ha nem jársz a végére.

6. Valószínűleg korábban fekszel majd le

A korai ébredés nem jelenti feltétlenül, hogy kevesebbet alszol - csak módosítanod kell az alvás menetrendjét. Néhány nap múlva beáll majd az új alvási rendszered és élvezni fogod a napot.