MEDICINA

Ez a gyógy­erejű cso­da­paszta az influ­enza leg­ke­gyet­le­nebb gyil­kosa

Az össze­te­vői külön-külön is rop­pant ha­tá­so­sak, de így együtt va­ló­sá­gos ne­héz­tü­zér­ség a ví­ru­sok ellen. Igaz, ki­csit drasz­ti­kus­nak hang­zik, és tény­leg ret­te­ne­tes szaga van; de cse­rébe nem szen­vedsz he­te­ken át a tü­ne­tek­től. Mu­tat­juk a re­cep­tet!

Akik rendszeresen használják ezt a keveréket, esküsznek rá, hogy egyből elmulasztja az influenzát; de aki először hall róla, megborzong. Nem is csoda, mert majdnem minden összetevője büdös, vagy csípős: egy kis fokhagyma, egy kis almaecet, gyömbér és citrom... De aki durva nátha vagy influenza esetén próbálta már, tapasztalhatta, hogy valóban hatásos - csak meg kell barátkozni vele. Érdemes!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A keverék ugyanis egy nagyon régi recept, és összetevői együttes erővel nem csak a vérnyomást és a koleszterinszintet csökkentik, de erősítik az immunrendszert is. Torokfájásra az egyik legjobb megoldás, hiszen a gyömbér és a méz megszünteti a szúró fájdalmat. Mutatjuk, hogyan készítheted el!

Hozzávalók

  • 1 db nagy, egész gyömbér
  • 25 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze almaecet
  • 1 csésze méz
  • fél csésze citromlé

Elkészítés:

  • Reszeld le a gyömbért, majd keverd össze a citromlével.
  • Ezután turmixold össze a fokhagymát az almaecettel, majd add hozzá a gyömbéres keverékhez.
  • Kavargasd, és ha összeállt, add hozzá a mézet.
  • Tedd egy jól záródó edénybe, és 5 napig tartsd hűtőben! Időnként rázd meg a keveréket.

Alkalmazása

Megelőzés és immunerősítés céljából reggelente, éhgyomorra fogyaszd, méghozzá úgy, hogy két kávéskanálnyi keveréket oldj fel egy csésze langyos vízben. Ha van otthon zöldpetrezselymed, érdemes rágni hozzá egy kicsit.

Eközben a címlapon

Hatásai

Fotó: Markovics Gábor

A gyömbér nyugtatóan hat a gyomorra, és megelőzi a puffadást is; ezért nagyon hatásos, ha fertőzés miatt van hasmenésed. De a nátha, influenza ellen is nagyon ütős. A fokhagyma a maga 25 féle vitamin- és ásványianyag tartalmával segíti az immunrendszered, és emellett elpusztítja a vírusokat, baktériumokat is. A méz nagyon hatásos a torokfájás ellen, sok benne a vitamin, és immunerősítő is. A citromlé pedig segít a testednek megszabadulni a méreganyagoktól. Érdemes bevetni az influenzaszezon alatt ezt a keveréket; meglehet, hogy míg mindenki kidől körülötted, neked kutya bajod se lesz!