FAZÉK

A kó­kusz­olaj tö­mény méreg - ál­lít­ják az ame­ri­kai tu­dó­sok

A köz­hi­e­de­lem­mel el­len­tét­ben a kó­kusz­olaj nem egész­sé­ges, sőt, vegy­tiszta méreg. Leg­alábbis ame­ri­kai ku­ta­tók egy cso­portja ezt ál­lítja.
"A kókuszolaj tömény méreg, az egyik legegészségtelenebb zsiradék, amit az ember elfogyaszthat."

- Jelentette ki egy 50 perces tudományos előadás alkalmával Dr Karin Michels, aki az amerikai Harvard egyetem professzora, valamint a német Freiburg Egyetem daganatkutató központjának vezetője. 

EZT OLVASTAD MÁR?

A táplálkozási szakértő előadásában leszögezte, hogy eddig egyetlen tudományos kísérlet sem bizonyította be, hogy a kókuszolajnak lennének egészségügyileg pozitív hatásai. A közgondolkodás azért vélekedik mégis egészséges táplálékként a kókuszolajról, mert egy korábbi kísérletsorozat azt bizonyította, hogy könnyebben elégeti a szervezet mint a más típusú zsiradékokat. Ez viszont korántsem jelenti, hogy egészséges volna - írja a Business Insider .

Dr Karin Michels kijelentette, hogy a kókuszolaj megközelítőleg 100%-ig telített zsírsavakat tartalmaz - sokkal többet, mint például a disznózsír -, aminek a nagy dózisú fogyasztása szív és érrendszeri betegségekhez vezet. A szakértő szerint el kéne felejteni végre azt, hogy a kókuszolaj egyet jelent az egészséggel. Ahogy minden más esetében, úgy a zsiradékok bevitelénél is nagyon fontos a változatosság. Csak és kizárólag kókuszolajat fogyasztani borzasztóan veszélyes.