Létrehozva: 2020.10.05.

Muszlim ima a meggyilkolt áldozat fölött. Meztelenül

A párizsi társasházban az egyik lakó hívta ki a rendőrséget, mert a szomszéd lakásban kiáltásokat hallott. A kiérkező rendőrök már nem tudták megmenteni az áldozatok életét, gyilkosuk, egy meztelen férfi épp arabul imádkozott, amikor tetten érték.

Borzalmas vérfürdőt rendezett egy férfi egy lakásban Párizs 20. kerületében, a főváros keleti részén, a történtekről a Le Parisien napilap számolt be.

Az egyik szomszéd tett bejelentést a rendőrségen az esti órákban, mert hangos kiabálást és veszekedést hallott a lakásból. A kiérkező rendőröknek brutális látványban volt részük, mindent vér borított, a földön két nő feküdt, egyikük súlyos koponyasérüléseket szenvedett, amibe azonnal belehalt. A másik áldozat még élt, amikor a rendőrök rátaláltak, de kisvártatva ő is elhunyt, mindkettejüket késsel és puszta kézzel bántalmazták.

A lakásba lépve a rendőrök egy anyaszült meztelen, kopasz, szakállas, a 30-as éveiben járó férfit találtak, aki csupa vér volt és éppen arab nyelven imádkozott az áldozatok mellett. A rendőrök beazonosították a zavarodott férfit, akiről kiderült, hogy nem ismeretlen a hatóságok előtt, többször kezelték már a pszichiátrián mentális problémái miatt.

A Valeurs actuelles hetilap értesülései szerint a két áldozat az elkövető anyja és nagynénje. A brutális kettős gyilkosság hátterében feltehetően családi vita áll. A támadót őrizetbe vették.

Egy másik megdöbbentő eset néhány hete keltett hatalmas felháborodást. A 23 éves Axelle Dorier épp a kutyáját sétáltatta Lyon belvárosában éjszaka, amikor egy nagy sebességgel közlekedő autó halálra gázolta a házi kedvencét.

Az ápolónőként dolgozó Axelle megpróbálta visszatartani a kocsiban tartózkodó két férfit a rendőrség kiérkezéséig, de a sofőr elgázolta őt is. A fiatal lány az autóba kapaszkodott, ami 800 méteren keresztül húzta maga mögött. Az áldozat után egy véres csík maradt az aszfalton, leszakadt az egyik lába, és mikor az autó ledobta magáról, már halott volt – írja a Le Figaro internetes kiadása.

A helyi rendőrség már aznap őrizetbe vette az autó sofőrjét és vele utazó társát, de nevüket nem hozták nyilvánosságra. Mindösszesen annyit árultak el, hogy az elkövetőek Lyon egyik „érzékeny kerületéből” , azaz no-go zónájából származnak és „nagy névnek számítanak” az ottani közösségben.

A rendőrség döntése hatalmas felháborodást váltott ki Franciaországban, ahol rövid időn belül a #NeveketAkarunk (#OnVeutLesNoms) hashtag vált a legnépszerűbbé a Twitteren. A széleskörű társadalmi felháborodás hatására a rendőség végül egy szerda reggeli nyilatkozatában nyilvánosságra hozta a elkövetők neveit, és mint kiderült, két arab férfi a vétkes.

A hivatalos közlemény szerint az autó sofőrje, a 21 éves Youcef T. bevont jogosítvánnyal vezetett és szándékos emberölés miatt őrizetbe vették. Az anyósülésen pedig a 19 éves Mohamed Y. ült, őt segítségnyújtás elmulasztásával vádolják és igazságügyi felügyelet alá helyezték, tehát szabadlábon védekezhet.

A kiszivárgott információk alapján az elkövetők tagadják a bűnösségüket. Azt állítják, hogy véletlenül ütötték el Axellt, és annyira pánikba estek a sok vér láttán, hogy jobbnak látták elmenekülni a helyszínről.

A rendőrség tétovázásához valószínűleg hozzájárult egy tavasszal történt agresszív megmozdulásokhoz vezető eset. Súlyos zavargások törtek ki áprilisban Párizs egyik elővárosában, az elsősorban migránsok lakta Seine-Saint-Denis megyével szomszédos Villeneuve-La-Garenne nevű elővárosban, miután egy rendőr rányitotta (az egyébként jelöletlen) autója ajtaját a mellette nagy sebességgel elhaladó motorosra. A motort vezető migráns fiatalember nem viselt bukósisakot, gyorsan ment, így hatalmasat esett, majd egy oszlopnak ütközött. Jogi értelemben a rendőr egyébként elütötte a motorost. A motoros súlyosan megsérült, nyílt lábtörést szenvedett, néhány szemtanú szerint leszakadt a fiatalember lába is. Az esetet követően valóságos utcai háború tört ki, a feldühödött tömeg rombolt, megpróbált elpusztítani mindent, amit csak ért. A rendőrkapitányságok azt az utasítást adták a rendőröknek, hogy a beavatkozás során kerüljenek el mindennemű érintkezést a rendbontókkal annak érdekében, hogy minél kevesebb egyenruhás sérüljön meg, továbbá felszólították a rendőröket, hogy csak indokolt esetben, észszerűen használják fegyvereiket. A tavaszi zavargások során több alkalommal fordul elő, hogy felgyújtott szemetesekkel vagy autókkal csapdába csalták a rendőröket, majd rájuk támadtak, tűzijátékkal lőtték vagy kövekkel dobálták őket. Olyan felvétel is napvilágra került, melyen tisztán látszik és hallatszik, amint egy pirotechnikai eszköz betöri a rendőrök furgonjának hátsó ablakát, majd a járműben robban, felgyújtva azt menet közben.

 

origo.hu

Ön tudja ezekre a fogós kérdésekre a választ?

ripost.hu

Tízből kilenc ember rosszul állítja be a klímát

borsonline.hu

Műveltségi kvíz: ha 7-re tudod a választ, már átlag felett vagy!

mandiner.hu

Németország a magyar álláspont mellett döntött – a kancellárnak máris magyarázkodnia kell

mindmegette.hu

Végleg elbúcsúzhatunk az egyik kedvenc csokinktól, ugyanis bezár a édességgyár

mandiner.hu

A svájci sajtóból ömlik a gyűlölet a magyar szurkolók irányába

ripost.hu

Rossinak menekülnie kellett; szigor a magyar szurkolóknál

mindmegette.hu

Gordon Ramsay súlyos balesetet szenvedett, nagyon csúnyán megsérült - videó

ripost.hu

Egykori testőre kitálal Angelina Jolie piszkos húzásairól

ripost.hu

Nem kopogtatni kell a dinnyét vásárláskor, mutatjuk, hogy találod meg a legjobbat

ripost.hu

A legjobb dolog a világon: megmutatta kislányát Krausz Gábor

ripost.hu

Nem tudták megmenteni: legyőzte a rák, elhunyt a legendás énekes

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

POLITIK

Amerikai vadászgépeket kap Ukrajna

POLITIK

A foci-Eb elleni pusztító terrortámadást akadályozott meg a rendőrség

POLITIK

Németországnak "háborúképessé" kell válnia. Jön a hadkötelezettség

POLITIK

Újabb településeket foglaltak el az oroszok

POLITIK

Magyarország kész közvetíteni Oroszország felé

POLITIK

Már a pozíciókról folyik az egyezkedés Brüsszelben

POLITIK

Könnyen háborús részvétel lehet az ukrajnai NATO misszióból

POLITIK

Minden fél mást gondol a békéről Ukrajnában