Létrehozva: 2024.06.17.

Hamis tökfőzelék, jobb, mint az eredeti! Így készítsd el

Ha szeretnéd igazán különlegesre készíteni ezt a klasszikust, akkor egy az egyben kihagyhatod belőle a tököt; a végeredmény finom, krémes, és sokkal jobban fog ízleni, mint az igazi!

A tökfőzelékről mindenkinek a menzás rossz emlékek ugranak be, pedig ezt az ételt is el lehet készíteni olyan finomra, hogy mindenki megnyalja utána a tíz ujját. A tökszezon még messze van, de már terem a cukkini; készíthetsz belőle isteni hamis tökfőzeléket. Mutatjuk a receptet!

Isteni finom tökfőzeléket készíthetsz cukkiniből! Fotó: mindmegett.hu

Hozzávalók:

  • 1 db cukkini
  • 1 csokor kapor
  • 1 tk só
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 1 ek cukor
  • 2 ek liszt

Elkészítés:

  • Hámozd meg a cukkinit, majd nagy lyukú reszelőn reszeld le. Tedd fazékba, öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Add hozzá az apróra vágott, tisztára mosott kaprot, sózd, majd főzd az egészet puhára kb. húsz perc alatt.
  • Egy tálkában készítsd el a habarást: keverd össze a tejszínt és a lisztet, addig kavard, míg csomómentes nem lesz, majd önts hozzá egy keveset a cukkini levéből. A habarást add hozzá a forrásban lévő főzelékhez, majd forrald össze. Pihentesd tíz percet, és már tálalhatod is – fasírttal az igazi!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek