
Toszkán csirkemell: Ilyen finomat még nem ettél!
Ha gyakran készítesz sült csirkemellet, és egy kis változatosságra vágysz, akkor érdemes kipróbálnod ezt a különleges, mediterrán hangulatú receptet!
A diétázók egyik kedvenc alapanyaga a csirkemell, hiszen hosszú időre eltelít, mégsem hizlal, ráadásul változatosan elkészíthető. Érdemes mellé zöldségköretet készíteni, és egy kevés rizzsel tálalni, így rostok is kerülnek a tányérodra. Ha szeretnél egy kis olaszos ízt vinni a hétköznapokba, akkor próbáld ki a TikTokon rendkívül népszerű toszkán csirkemell receptjét!

Toszkán csirkemell recept
Hozzávalók
- 1 csirkemellfilé
- só, bors, oregánó
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 kg koktélparadicsom
- 3,8 dl tejszín
- 5 dkg parmezán sajt
- 10 dkg spenót
- vaj vagy kókuszzsír
Elkészítés:
- Vágd hosszában ketté a csirkemellfilét, majd a szeletek egyik oldalát sózd, borsozd. Hevítsd fel a vajat vagy kókuszzsírt a serpenyőben, tedd rá a húsokat a fűszeres felükkel lefelé, és közepes lángon kezdd el pirítani őket. 3-4 perc után fordítsd meg őket, fűszerezd a másik oldalukat is, és süsd további 3-4 percig. Szórd meg oregánóval a kész hússzeleteket, majd vedd ki őket a serpenyőből.
- Aprítsd fel a fokhagymát, majd tedd a hús zsiradékába a serpenyőbe, és pirítsd meg pár perc alatt. Tedd rá a spenótot és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd öntsd rá a tejszínt, és reszeld rá a sajtot. Keverd össze alaposan, majd főzd pár percig, sózd, és tedd bele a csirkemelleket. Főzd együtt pár percig, hogy összeérjenek az ízek, majd tálalhatod is.






