tóth gabi
Zseniális trükk bukkant fel az interneten; ha szeretnéd, hogy a csirkecomb tökéletesen átsüljön, és egy körben a köretet is elkészítenéd, akkor érdemes kipróbálni! A szokatlan módszer annyira jól működik, hogy sokan már csak így készítik a csirkecombot.
A sült csirkecombnak senki nem tud ellenállni, főleg ropogósra sült krumplival tálalva. Ha szeretnél két legyet ütni egy csapásra, vagyis egyszerre elkészíteni a combot és a burgonyát, akkor ezt a most nagyon trendi módszert neked találták ki. Egyáltalán nem arról van szó, hogy tedd egy tepsibe vagy edénybe a krumplit és a combokat, és úgy süsd meg: a lógatós módszerrel a csirkecombban nem marad zsiradék, a krumpli, vagy ízlés szerint egyéb zöldségek pedig ropogósra sülnek. Méghozzá egy körben; vagyis csak egyszer kell bekapcsolnod a sütőt. A trükk annyira népszerű az interneten, hogy egymás után jelennek meg róla a videók. De miről is van szó pontosan? Mutatjuk!
A módszer nagyon egyszerű: a sütő rácsára rá kell erősíteni az ízlés szerint fűszerezett vagy pácolt csirkecombokat a porcos végüknél fogva, úgy lógatni a tepsi fölé. Ha elég sűrű a rácsozat, akkor csak be kell dugni a porcot két rács közé, de ha biztosra szeretnél menni, inkább dugj át a combok felső részén egy fogpiszkálót, hogy véletlen se essenek le. A combok alá helyezd el a tepsit, hogy ebbe csöpögjön le a zsiradék; a tepsibe pedig tegyél krumplit magában, vagy mellé más zöldségeket is, például cukkinit, padlizsánt, akár paradicsomot. A végeredmény isteni lesz: a csirkecombok tökéletesen puhára sülnek, a krumpli ropogós lesz – akárcsak a videóban.