RETRO RÁDIÓ

Slágergyanús cukkinirecept: tarol a scarpaccia

Létrehozva2024. 05. 13. 12:00

Leheletvékony, isteni finom, ráadásul diétás is. Ez az olasz cukkinilepény mindenki kedvence lesz, és pofonegyszerű elkészíteni. Mutatjuk a receptet!

A cukkinit ezerarcú zöldségnek is szokták nevezni, hiszen rengetegféle étel alapanyaga lehet – még süteményt is süthetsz vele! Diétázók alacsony kalóriatartalma miatt előszeretettel fogyasztják, ráadásul tele van rostokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Általában párolva, rántva kerül az asztalra, de készíthetsz belőle isteni olasz lepényt is! A scarpaccia isteni finom diétás vacsora vagy akár nassolni való is lehet. 

Scarpaccia,,Italian,Cuisine.,Thin,Zucchini,Pie,And,Olive,Oil,On
Érdemes kipróbálni, nagyon finom! Fotó: photosimysia /  Shutterstock

Scarpaccia recept

Hozzávalók:

  • 3 db cukkini
  • 1 fej lilahagyma
  • 1 tk só
  • 3 ek reszelt, kemény sajt (parmezán)
  • 12 dkg liszt
  • 4 dkg kukoricadara
  • 1 tk kakukkfű
  • a cukkini leve

Elkészítés:

  • Uborkagyalun szeleteld le a megmosott cukkinit, a hagymát vágd vékony karikákra. Egy nagy tálban keverd össze őket, sózd meg, és hagyd pár órát állni! Utána szűrd le a levét, amit fogj fel egy pohárban – később szükséged lesz rá!
  • Melegítsd elő 200 Celsius-fokra a sütőt, és közben keverd össze egy tálban a lisztet, a kukoricadarát, a reszelt sajtot, a kakukkfüvet és a cukkini levét. Sűrű, palacsintatészta állagú tészta kell legyen a végeredmény. Forgasd bele a hagymát és a szeletelt cukkinit.
  • Bélelj ki egy tepsit vagy kör alakú sütőformát sütőpapírral, öntsd rá a cukkinis-hagymás tésztát, majd simítsd egyenletesre. Negyven perc alatt a forró sütőben süsd ropogósra!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.