HARCÉL

Ellenzéki roncsderbi: Puzsér visszaléptetné Karácsonyt

Az ellenzéki bolhacirkusz két héttel az önkormányzati választás előtt is folytatódik. Hétfő reggeli posztjában a főpolgármester-jelöltségtől való visszalépésre szólította fel Puzsér Róbert Karácsony Gergelyt.
  • Szerző: Ripost

Felszólítom Karácsony Gergelyt, hogy lépjen vissza! Tudom, hogy még soha életében nem tett semmi ilyesmit, de fontos politikusi erény felismerni, ha ennek eljön az ideje. Most van itt ez a pillanat – fogalmazott Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt.

A váratlan húzás minden bizonnyal annak volt köszönhető, hogy a napokban nyilvánosságra került Karácsonyról egy kompromittáló hangfelvétel, amelyen Zugló vezetője többek között arról beszélt, hogy kontrollálhatatlan méreteket öltött a korrupció az általa irányított kerületben, és több szövetséges, baloldali politikusról pedig becsmérlően nyilatkozott.

Puzsér ma reggeli írásában ismét kifogásolta, hogy Karácsony Gergelyék az őt Fidesz-bábként ábrázoló plakátokkal lejárató kampányt indítottak ellene. „Karácsony Gergely egyik hazugságából a másikba esik, így a rá vonatkozó kritika sportértéke egyre csekélyebb” – írta dühösen Puzsér

A független főpolgármester-jelölt arról nem tett említést, mi történne akkor, ha Karácsony eleget tenne a felszólításának, és visszalépne a jelöltségtől. Így egyelőre nem világos, Puzsér pontosan miért dobta be javaslatát két héttel az önkormányzati választást megelőzően.

A legfrissebb közvélemény-kutatások egyébként azt a tendenciát mutatják, hogy az elmúlt napokban a hibahatárnál nagyobb mértékben romlottak a támogatottsági mutatói Karácsonynak, így ilyen szempontból indokolt lehet Puzsér felvetése. A számok alapján ugyanis egyre inkább úgy néz ki, Karácsonynak még arra sincs esélye, hogy október 13-án megszorongassa Tarlós Istvánt. A Nézőpont Intézet éppen ma hozta nyilvánosságra legújabb mérését, amelyből az derült ki, hogy a főpolgármester alaposan elhúzott legfőbb kihívójától: amíg a biztos részvételt ígérő budapestiek 56 százaléka szavazna Tarlós Istvánra, addig Karácsony Gergely népszerűsége 38 százalékra csökkent.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?