
A karácsonyi menü hercegnője: így készül a klasszikus borkrémleves
Az ünnepek legízletesebb levese mámorító és istenien finom. A karácsonyi menü nagy klasszikusa: így készül a borkrémleves. Mutatjuk a fenséges étel receptjét.
Hamarosan kopogtatnak az ajtón az ünnepek. A karácsonyi menü hercegnője nem hiányozhat az asztalról. A borkrémleves kedvelt étel, forrón, akár habgaluskával fogyasztva is isteni finom. Ha hidegen fogyasztod, akár egy pikáns desszertnek is megfelel. Arra azért érdemes odafigyelni, hogy ne ess túlzásba, mert alkohol tartalma miatt gyorsan a fejedbe szállhat. Édes fehérborból készítve a legizgalmasabb. Mutatjuk a receptet és azt, hogyan készítsd el ezt a finomságot!

Karácsonyi menü hercegnője: borkrémleves
Hozzávalók:
- 6 dl édes fehérbor
- 3 dl víz
- 1 db citrom
- fahéj
- 3 szem szegfűszeg
- 8 db tojás
- 10 dkg cukor
- 2 dl tejszín
Így készítsd el:
- Az édes fehérbort keverd el a vízzel, csavard bele a citrom levét, és a vékonyan lehántolt héjával, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezve forrald fel.
- A tojássárgáját keverd ki a cukorral, és hígítsd fel a tejszínnel.
- Szűrd rá a forró bort, de óvatosan, nehogy összekapjon. Vedd le a tűzről és addig kevergesd, amíg kicsit besűrűsödik.
- Majd az egészet szűrd át, és a megmosott, borba áztatott mazsolát szórd a tetejére.
- Hidegen és melegen is fogyaszthatod.
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







