
Soha többé nem fő szét a tészta, ha ezt a trükköt megismered
Előfordul, hogy elrontod az isteni spagettit? Ez a trükk segít abban, hogy soha többé ne essen szét a tészta a főzés közben.
Imádod a tésztát, mégis a mai napig előfordul, hogy szétfőződ? Íme a trükk, ami segít, hogy soha többé ne történjen meg veled ez a baleset. Nincs is rosszabb, amikor a kedvenc spagettid szétázik, és még össze is ragad. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes a tészta.

Trükk: soha többé nem fő szét a tészta
Használj elegendő sót és vizet!
Bő vízben főzd ki a tésztát, hogy ne ragadjon össze, és elegendő sóval ízesítsd meg. 50 dkg tésztához akár 6 liter vizet is felforralhatsz!
Hagyd felforrni a vizet
Mindig forrásban lévő vízben főzd ki a tésztát! Ha egyenletlenül fő meg, akkor is összetapad. Ha előbb bedobod, szétázik, légy türelemmel!
Főzési idő
Nagyon fontos, hogy a tészta csomagolásán rajta van, hogy meddig kell főzni. De a legjobb, ha „al dente” készíted el, kicsit keményebb marad és tuti nem fő szét. Tehát érdemes a főzési idő előtt pár perccel egy villával kivenni a tésztából, és megkóstolni. A saját ízlésedre hallgass, és ne feledd, ha még megy rá valamilyen isteni meleg szósz, az is hatással lesz rá!
Felejtsd el az olajat!
Nem kell a főzővízhez olajat önteni, hogy ne ragadjon össze a tészta. Sőt, ez megváltoztatja az állagát, bezsírozza a tészta felületét. Teljesen felesleges. Így később a tészta nem képes magába szívni az öntetet.
Ne főzz egyszerre sok tésztát!
Ha nagyobb adaggal szeretnél készíteni belőle, nem jó, ha egyszerre teszed a fazékba, ha nem elég nagy. Ragacsossá válhat és gumiszerű lesz.
Ne öblítsd le!
Elég rossz szokás, hogy a főtt tésztát leszűröd, majd leöblíted vízzel. Hiszen, ha így teszel, akkor a keményítőt is eltávolítod róla, így a mártás nehezen tapad a tésztához, gumis lesz tőle.







