
Megújult a tökfőzelék, ez az igazi titka
Készíts ízletes fogást! Megújult a tökfőzelék, ezt a finomságot akkor is érdemes megkóstolnod, ha nem igazán vagy ennek az ételnek a rajongója. Hidd el, nem bánod meg!
Isteni finom főzeléket készíthetsz ősszel is. Megújult a tökfőzelék, felfedjük a titkát. Ezúttal kimaradt belőle a liszt, mégis isteni finom és elég sűrű is maradt. Már csak egy kis citrommal vagy ecettel kell megbolondítani, és fantasztikus fogást tehetsz az asztalra. Fogyókúra mellett is bátran ehetsz belőle. Nem árt egy kis változatosság, még akkor is érdemes megkóstolni, ha nem vagy nagy tökfőzelék rajongó. Mutatjuk a receptet:

Megújult a tökfőzelék
Hozzávalók:
- 1,5 kg gyalult tök
- 3 ek. olívaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3,5 dl víz vagy zöldségalaplé
- 1 doboz tejföl
- só, bors
- 1 cs. friss kapor
- 2 ek. étkezési keményítő
- 1 citrom
Így készítsd el:
- Aprítsd finomra a vöröshagymát, majd olívaolajon párold üvegesre. Add hozzá a gyalult tököt, sózd és forgasd át.
- Tedd hozzá az alaplevet, öntsd fel kevés vízzel és 10 percig párold fedő alatt.
- Szórd meg közben nagyon apróra vágott kaporral.
- Amikor megpuhult a tök, egy merőkanálnyit turmixolj le belőle, és ezzel sűrítsd vissza a tököt.
- Tejfölben keverj el csomómentesen étkezési keményítőt és ezt önts a tökfőzelékbe.
- Szórd meg a friss kapor másik felével, és fűszerezd még sóval, borssal, ízlés szerint.
- Adj hozzá egy kevés citromlevet. Kicsit savanykás lesz tőle.
Jó étvágyat!







