Létrehozva: 2025.03.01.

Tegyél egy lábosba sertéscombot, vizet és zsírt, eszméletlen, mi lesz belőle

Nem kell tovább agyalni azon, milyen húst készíts ebédre. Ez a fantasztikus étel tökéletes lesz a hétvégére, a receptje is nagyon egyszerű. A tépett hús mindent visz!

Állj elő valami ütős étellel! Ez a recept tökéletes lesz, ha vendégeket vársz. A tépett hús igazán jó választás. Uborkával, vagy káposztasalátával kihagyhatatlan! A legjobb szendvicsek ebből készülnek!

Recept Pulled,Pork,With,Vinegar,Barbecue,Sauce,American,Style
Tépett hús recept/ Fotó: Angel Simon / shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéscomb
  • 2 fej vöröshagyma negyedekre vágva
  • 1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
  • só, bors
  • 1 púpos evőkanál majoránna
  • 0,5 kg sertészsír
  • 0,5 l víz

Így készítsd el:

  1. Kevés zsíron pirítsd meg a húst, hogy kérget kapjon. 
  2. Add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a fűszereket és a maradék zsírt. 
  3. Lefedve, kis lángon 1,5 órán át főzd. Ez idő alatt a hús omlós lesz.
  4. Vedd le a fedőt , és a húst nyomd szét szálaira. Közepes lángon zsíron pirítsd át. Így szaftos és ízletes lesz.
  5. A maradék zsírt öntsd rá, ha azt szeretnéd, hogy hetekig elálljon.

Jó étvágyat!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek