Nem kell tovább agyalni azon, milyen húst készíts ebédre. Ez a fantasztikus étel tökéletes lesz a hétvégére, a receptje is nagyon egyszerű. A tépett hús mindent visz!
Állj elő valami ütős étellel! Ez a recept tökéletes lesz, ha vendégeket vársz. A tépett hús igazán jó választás. Uborkával, vagy káposztasalátával kihagyhatatlan! A legjobb szendvicsek ebből készülnek!
Tépett hús recept/ Fotó: Angel Simon / shutterstock
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
2 fej vöröshagyma negyedekre vágva
1 fej fokhagyma gerezdekre szedve
só, bors
1 púpos evőkanál majoránna
0,5 kg sertészsír
0,5 l víz
Így készítsd el:
Kevés zsíron pirítsd meg a húst, hogy kérget kapjon.
Add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a fűszereket és a maradék zsírt.
Lefedve, kis lángon 1,5 órán át főzd. Ez idő alatt a hús omlós lesz.
Vedd le a fedőt , és a húst nyomd szét szálaira. Közepes lángon zsíron pirítsd át. Így szaftos és ízletes lesz.
A maradék zsírt öntsd rá, ha azt szeretnéd, hogy hetekig elálljon.
Jó étvágyat!
@not_a_funny_chef Magyaros tépett hús – egyszerű, szaftos, brutál finom! Hozzávalók: - 1 kg sertéscomb (öklömnyi darabokra vágva) - 2 fej vöröshagyma (negyedelve) - 1 fej fokhagyma (gerezdekre szedve) - Só, bors ízlés szerint - 1 púpos ek majoranna - 0,5 kg sertészsír - Kb. 0,5 liter víz Elkészítés: A húst kevés zsíron megpirítjuk, hogy kapjon egy jó kis kérget. Hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, fűszereket és a maradék zsírt. Felöntjük vízzel. Lefedve, kis-közepes lángon **1,5 órát főzzük** – addigra omlósra puhul. Fedőt levesszük, a húst szálaira nyomkodjuk és közepes lángon zsírjára pirítjuk, hogy jó szaftos és ízes legyen! Friss kenyérrel, savanyúsággal kötelező kipróbálni! Ki enne belőle? #magyaroskaja#tépett#szaftos#sertés#hús#sertéshús#pulledpork#majoranna#fokhagyma#hagyma#zsír♬ original sound - not_a_funny_chef
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.