Krausz Gábor
Szeretnéd, hogy a hétvégi ebéd tökéletes legyen? Akkor jöhet a rántott hús! Úgy lesz isteni finom, ha belül omlós, kívül ropogós, ehhez viszont ismerned kell a legfontosabb konyhatitkokat.
A rántott hús tökéletes elkészítése nem egyszerű. Ha szeretnéd hogy belül finom puha legyen, kívül pedig ropogós is, akkor bizony az alábbi tanácsokat jó, ha megfogadod.
Mielőtt a panírozáshoz hozzákezdenél, vedd ki a hűtőből a húst, és hagyd egy kicsit pihenni. Ha így állsz neki, a hús könnyebben felveszi majd a panírt. Azt viszont jó, ha tudod, hogy nem a legjobb előre bepanírozni és utána hagyni állni a húst, mivel megszívja magát nedvességgel a morzsa és felpuhul. Inkább közvetlen sütés előtt panírozz!
Fantasztikus lesz a panír, ha az apróra tört kukoricapelyhet hozzáforgatod a zsemlemorzsához, esetleg helyette használod. A végeredmény így duplán ropogós! Ez a panír leginkább csirkehúshoz bevethető, mivel az gyorsan átsül, de próbálkozhatsz pulykával vagy akár hallal is. .
A hagyományos panírt felturbózhatod szódabikarbónával is. 1-2 teáskanál szódabikarbónát keverj össze pár csepp ecettel, ezt pedig add hozzá a felvert tojásokhoz. Az ecet és a szódabikarbóna közös hatására a bunda felpuffad sütés közben, és így szuper friss, ízletes és ropogós lesz.
A lisztet és a keményítőt fele-fele arányban használd. Ebbe forgasd bele először a húst.
Nagyon fontos, hogy a rántott húst mindig forró zsiradékban süsd!
Ezt a hibát sokan elkövetik. Pedig, akár fedővel, akár konyharuhával feded le a megmaradt rántott húst, a fedés alá szoruló gőz felpuhítja a panírt.