RETRO RÁDIÓ

Titkos trükk sült krumplihoz: ettől lesz igazán ropogós

Létrehozva2024. 11. 30. 12:00

Ezt az egyszerű köretet elvileg mindenki el tudja készíteni, de a gyakorlatban sokszor puha lesz a végeredmény, hiába sütöd nagy lángon. Mutatjuk, hogyan lesz finom és ropogós a sült krumpli!

Nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb köret, hiszen szinte mindenhez passzol, és gyorsan el lehet készíteni. Akár hasábban, akár kockákra vágva szereted, a sült krumpli akkor az igazi, ha a külseje roppanós; de ezt nem is olyan könnyű elérni! Ha túl forró az olaj, akkor eléghet, ha nem elég forró, akkor puha maradhat a krumpli, ráadásul megszívja magát olajjal. De ha még el is találod a tökéletes hőfokot, akkor se biztos, hogy sikerül ropogósra sütni a héját. A titok nyitja az, hogy nem elég csak nyersen az olajba tenni a felvágott krumplit; érdemes bevetni némi praktikát.

Akkor az igazi a sült krumpli, ha finom roppanós a külseje!
A sült krumpli szinte mindenhez passzol köretnek. Fotó: Mironov Vladimir / Shutterstock

Az elősütés a ropogós sült krumpli titka

A feldarabolt krumplit érdemes alacsony hőfokon, olajban elősütni, majd szoba-hőmérsékletűre hűteni, és utána magas hőn ropogósra pirítani. Azt is megteheted, hogy előfőzöd a burgonyát, és utána sütöd ki forró olajban; a végeredmény így is ropogósra sült krumpli lesz. 

Színezd meg egy kis hagymával

A ropogós külső mellett egy kis extra pirosságot adhatsz a krumplinak, ha sütés előtt az olajban hagymát pirítasz; ez leginkább a kockára vágott burgonya esetében szokták alkalmazni. A megsült hagymát vedd ki az olajból, majd mehet bele az elősütött vagy előfőzött krumpli, aminek így sokkal sötétebb barna, enyhén piros színe lesz, és nemcsak jól fog mutatni a tányéron, de az íze is páratlan.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.