tóth gabi
Ha valami finomat és laktatót készítenénk, a főzelék mindig remek választás. Ráadásul a feltétekkel jól lehet variálni.
Zöldborsófőzelék tojással
Hozzávalók:
Így készül:
A zöldborsót megpároljuk a vajon. Kevés vízzel felengedjük, és fedő alatt 5 perc alatt készre főzzük. Világos rántást készítünk, felöntünk tejjel, ezzel habarjuk be a főzeléket. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint cukorral édesítjük. Végül megszórjuk friss petrezselyemmel. Főtt tojással tálaljuk.
Burgonyás zöldbabfőzelék fasírt labdákkal
Hozzávalók:
Így készül:
A finomra vágott hagymát kevés olajon lepirítjuk, hozzáadjuk a zöldbabot és a felkockázott burgonyát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felöntjük vízzel és babérlevéllel puhára főzzük. Fokhagymás rántással sűrítjük és megszórjuk petrezselyemmel. Igazán pikáns az ecettő lesz. Fasírt golyókkal nagyon finom!
Tipp:
Liszt helyett használhatunk étkezési keményítő is a sűrítéshez
Zöldbabfőzelék
HOZZÁVALÓK:
ELKÉSZÍTÉS:
A fagyasztott zöldbabot egy magasabb falú serpenyőben, kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük alaplével.Ízesítjük a fűszerekkel, felforraljuk,majd hőkiegyenlítéssel hozzáadagoljuk a keményítővel kikevert tejszínt, és hagyjuk egyet rottyanni. (Így nem főzzük túl a zöldbabot, és kellemesen roppanós marad.)