RETRO RÁDIÓ

Sárgabarack-krémleves hidegen: így lesz tökéletes

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 09. 01. 12:00

A nyár egyik legízletesebb hideg levesét hoztuk el neked. A sárgabarack-krémelves így lesz tökéletes, készítsd el gyorsan és egyszerűen. Mutatjuk az édes finomság receptjét!

A meleg nyári napokon te sem szeretsz a tűzhely mellett ácsorogni? A hideg sárgabarack-krémelves elkészítésével nem lőhetsz mellé, és főzni sem kell! Így lesz tökéletes és ízletes. Mutatjuk a receptet!

sárgabarack- krémleves
Sárgabarack-krémelves hidegen/ Fotó: Mindmegette.hu / Móricz István/Mindmegette.hu

Sárgabarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 60-70 dkg sárgabarack
  • 2 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 ek cukor
  • 1 dl narancslé
  • 4 dl tej

A díszítéshez:

  • kockákra vágott sárgabarack
  • tejszín
  • dióbél

Így készítsd el:

  1. Mosd meg a sárgabarackokat, vág őket ketté, és magozd ki. 
  2. Tedd be a turmixgépbe, öntsd hozzá a hideg tejszínt, a vaníliás cukrot és a kristálycukrot, a narancslevet és végül a tejet, majd az egészet selymesen krémesre turmixold össze.
  3. Ízlés szerint hígítsd még egy kevés tejjel vagy vízzel, és tegyél hozzá még cukrot, ha szükséges.
  4. Behűtve barackkockákkal, tejszínnel meglocsolva és pirított diómorzsával tálald.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.