RETRO RÁDIÓ

Mennyei barackos morzsasüti: ezt a receptet imádni fogod

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 07. 08. 11:00

Egyszerűen hihetetlen, mennyire gyorsan elkészül a nyár nagy slágere! Ezt a zamatos, barackos morzsasüti receptet neked is ki kell próbálnod! Tuti az egész család imádni fogja. Kihagyhatatlan!

Az őszibarack a nyár egyik legzamatosabb gyümölcse. Desszertek elkészítéséhez isteni, és a barackos morzsasüti alapja is. Mutatjuk, hogyan tudod ezt a mennyei finomságot nagyon gyorsan elkészíteni. Íme a szuper recept!

Barackos morzsasüti Peach,Crisp,Or,Cobbler,On,Plate,With,Scoop,Of,Vanilla
Barackos morzsasüti fagyival /Fotó: iuliia_n / Shutterstock

Barackos morzsasüti

Hozzávalók:

  • 1 kg barack, felszeletelve
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 marék darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé és reszelt citromhéja
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet só
  • vanília fagyi a tetejére

Így készítsd el:

  1. Alaposan mosd meg az őszibarackokat, majd negyedeld és szedd ki belőle a magot, utána felvághatod kisebb szeletekre is. Csepegtess rá egy kis citromlevet, hogy ne barnuljon meg.
  2. Vajazz ki egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a barackokat, majd szórd rá a cukor felét, a reszelt citromhéjat, a diót és a vaníliás cukrot. 
  3. Szitáld egy tálba a lisztet a maradék cukrot add hozzá, a sót, a fahéjat és a vajat is. Gyors mozdulatokkal, morzsold össze. A tésztának nem kell homogénnek lennie. Szórd rá a morzsát elosztva egyenletesen a gyümölcs tetejére.
  4. Tedd a tálat az előmelegített sütőbe, és 180 C fokon süsd nagyjából 25-30 percig. Akkor lesz tökéletes, ha már a teteje aranybarna.
  5. Várd meg míg langyosra kihűl és fagyival a tetején tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.