RETRO RÁDIÓ

Paradicsom tepsiben: így készül az isteni tésztaszósz, télen hálás leszel érte

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 09. 06. 19:30

Isteni finom az olaszok kedvence, ezt a receptet neked is ki kell próbálnod. Tepsiben készül ez a tésztaszósz, télen pedig fantasztikus ízvilággal járul hozzá a hétvégi ebédhez. Mutatjuk a receptet.

Ezt az isteni finom bolognai szószt te sem hagyhatod ki, tedd el télire. Tepsiben készül, friss zöldségekből, és hidd el, nagyon jól fog jönni a hideg időben. Csak kiveszed a kamrából, hozzáadod a pirított darált húst és nagyon gyorsan elkészíted az ebédet. Mutatjuk, hogyan lehet egyszerűen befőzni. Íme a recept:

Tepsiben készült, Ingredients,For,Spaghetti,With,Tomato,Sauce,On,Wooden,Background.,Italian
Tepsiben készült tésztaszósz - Fotó: Iryna Melnyk /  Shutterstock

Tepsiben készült bolognai szósz, télire

Hozzávalók:

  • 2,5 kg paradicsom
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 db szárzeller
  • 20 dkg sárgarépa 
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ek só
  • 1 ek cukor
  • 1-1 tk oregano, bazsalikom, kakukkfű
  • 2 babérlevél

Így készítsd el:

  1. Tisztítsd meg, mosd meg és vágd fel a zöldségeket. Majd tepsibe tegyél bele olívaolajat, és rá a paradicsomot, a vöröshagymát, fokhagymát, zellert sárgarépát, sózd, tedd hozzá a cukrot is, fűszerezd be.
  2. A sütőt melegítsd fel 180 C fokra, a tepsit tedd be, és süsd meg a fűszeres zöldségeket, kb. 1 óra 45 perc alatt lesz jó.
  3. Majd botmixerrel készítsd belőle szószt. Hagyd egy kicsit kihűlni, és steril üvegekbe merítsd bele. 
  4. Száraz dunsztba téve hagyd 2 nap alatt lassan kihűlni. Ezt követően mehetnek az üvegek a kamrába

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.