
Paradicsom tepsiben: így készül az isteni tésztaszósz, télen hálás leszel érte
Isteni finom az olaszok kedvence, ezt a receptet neked is ki kell próbálnod. Tepsiben készül ez a tésztaszósz, télen pedig fantasztikus ízvilággal járul hozzá a hétvégi ebédhez. Mutatjuk a receptet.
Ezt az isteni finom bolognai szószt te sem hagyhatod ki, tedd el télire. Tepsiben készül, friss zöldségekből, és hidd el, nagyon jól fog jönni a hideg időben. Csak kiveszed a kamrából, hozzáadod a pirított darált húst és nagyon gyorsan elkészíted az ebédet. Mutatjuk, hogyan lehet egyszerűen befőzni. Íme a recept:

Tepsiben készült bolognai szósz, télire
Hozzávalók:
- 2,5 kg paradicsom
- 4 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 db szárzeller
- 20 dkg sárgarépa
- 1 dl olívaolaj
- 1 ek só
- 1 ek cukor
- 1-1 tk oregano, bazsalikom, kakukkfű
- 2 babérlevél
Így készítsd el:
- Tisztítsd meg, mosd meg és vágd fel a zöldségeket. Majd tepsibe tegyél bele olívaolajat, és rá a paradicsomot, a vöröshagymát, fokhagymát, zellert sárgarépát, sózd, tedd hozzá a cukrot is, fűszerezd be.
- A sütőt melegítsd fel 180 C fokra, a tepsit tedd be, és süsd meg a fűszeres zöldségeket, kb. 1 óra 45 perc alatt lesz jó.
- Majd botmixerrel készítsd belőle szószt. Hagyd egy kicsit kihűlni, és steril üvegekbe merítsd bele.
- Száraz dunsztba téve hagyd 2 nap alatt lassan kihűlni. Ezt követően mehetnek az üvegek a kamrába.
Jó étvágyat!







