
Íme a tökéletes házi lecsó télire – ezt az apró trükköt kevesen ismerik
Mindenkinek van egy jól bevált receptje, ha a lecsó befőzéséről van szó. Házi lecsó télire úgy lesz tökéletes, ha a cikkben szereplő befőzési lépéseket, és a trükköket betartod. Lássuk mi a titok!
Nagyon jó kis trükköt hoztunk neked. A téli eltett házi lecsó isteni finom lesz tőle. Nem is kell mást tenned, csak az alábbi receptet követned. Használj mangalica zsírt, és felejtsd el a tartósítószereket! A fordított lecsó is egy remek ötlet, ne hagyd ki a befőzésből ezt a módszert sem! Mutatjuk a receptet!

Házi lecsó télire
Hozzávalók:
- 1,5 kg paprika
- 2 fej vöröshagyma
- 0,5 kg paradicsom
- mangalica zsír
- só
Így készítsd el:
- A paprikát mosd meg, kockázd fel, a vöröshagymát is szeleteld fel apróra.
- A paradicsom csumáját vágd ki, és kicsit vágd meg a héját, majd tedd forrásban lévő vízbe fél percre. Ezt követően hagyd egy kicsit kihűlni a paradicsomokat, így könnyen le tudod húzni a héját. Végül kockázd fel.
- A befőttes üvegeket tedd egy lábasba, és önts köréjük vizet, majd lassan kezd el forralni.
- A zsír felén dinszteld meg a hagymát, sózd meg, majd dinszteld össze a felszeletelt paprikával. Add hozzá paradicsomot, sózd eg és főzd még együtt 6-8 percen keresztül. Ha kell még bele, akkor sózz utána.
- A lábosban lévő forró üvegekbe töltsd bele a lecsót és a maradék zsírt megmelegítve csorgasd a tetejére.
- Egyesével vedd ki a lábosból az üvegeket, a szájukra tegyél celofánt és jó szorosan zárd rájuk a tetőt. Fordítsd őket fejjel lefelé, és pokróc alá téve hagyd kihűlni. Másnap mehetnek is a kamrába!
Jó étvágyat!
forrás: mindmegette.hu







