
Minden egyes szem kincset ér: így tudod legkönnyebben befőzni a cseresznyét
Szerencsés, akinek kertjében terem a cseresznye, hisz idén szinte aranyárban mérik a piacon. Ha van otthon cserkó, meg kell becsülni minden szemet! Érdemes eltenni télire, hiszen befőttként is nagyon finom. Mutatjuk, hogy tudszi a legegyszerűbb módszerrel befőzni.
Ha te is lábosban dunsztoltad eddig a befőtteket, akkor ez a trükk neked is újdonság lesz. Érdemes megismerkedni vele, mert például cseresznyéhez tökéletes módszer. Nincs többé ácsorgás a forró fazék mellett, csak egy gombnyomás és indul a befőzés! A nagy munkában segítséged a mosogatógép lesz! Próbáld ki te is!

Így főzd be a cseresznyét
- Tedd a tisztára mosott üvegekbe a megmosott gyümölcsöt. Majd merd rá a forrón készített friss cukorszirupot. Az üvegeket szinte csordultig töltsd tele.
- A kupak alá tegyél celofánlapot, majd csavard rá szorosan az üvegre.
- Ha az összes üveggel végeztél, pakold be mindet a mosogatógépbe és indítsd el a legmagasabb hőmérsékletű, de legalább 70 fokos programot. Fontos, hogy ne nyisd ki a gépet, miután lejárt a program! Másnap vedd ki csak az üvegeket.
- Szuper ez a módszer, mert nem kell bíbelődnöd a hatalmas lábossal és a forró vízzel. Ráadásul az üvegek is makulátlan tiszták lesznek.

Mire figyelj még oda?
- Pakold az üvegeket szorosan egymás mellé a mosogatógépbe, így tuti nem dőlnek el.
- Nagyon erősen és szorosan csavard rájuk a tetőt! A tökéletes lezárás nagy titka ennek a módszernek.
- Van, aki esküszik arra, hogy az üvegeket fejjel lefelé állítva érdemes bepakolni.
- Ha nem töltöd tele az üvegekkel a gépet, akkor támaszd ki tiszta edényekkel, hogy ne dőljenek el.
- Dunsztoláskor ne használj mosogatógép tablettát!
- A mosogatógépet este, lefekvés előtt indítsd el, így tuti csak reggel nyitod ki az ajtaját!
Érdekesség:
Hallottál már a befőző automatáról?
A befőzőautomaták előnye, hogy egyszerre 10-15 üveget képes sterilizálni úgy, hogy rá sem kell nézni közben. Mindössze annyi a feladat vele, hogy betápláljuk digitális rendszerébe a feladatot, a gép a végén kikapcsol, a befőtt vagy a lekvár tökéletes lesz. Ugyanakkor rengetegen gondolják úgy, hogy ha nagyanyáink meg tudták oldani a dunsztolást egyetlen hatalmas fazékkal, akkor mi is meg tudjuk. Hiszen a módszer ma is működik, ráadásul a fazék nem zabálja az áramot.







