RETRO RÁDIÓ

Gulyáshoz köret? Igen, így készítsd el, ha finomat akarsz enni

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 09. 11. 12:00

Szereted a magyaros ételeket? A gulyáshoz mit választanál? Ez a tészta köretnek is isteni, de hívhatod második fogásnak is. Mutatjuk, hogy készítsd el, ezt az igazán finom ételt. Íme a recept.

Mi legyen a fogás egy isteni magyaros és tartalmas leves után? Íme a gulyáshoz a köret, ami szuper választás: így készítsd el te is a túrós csuszát! Ne gondolkodj édességen, gyors, egyszerű és nagyon finom ez az étel. Mutatjuk a receptet:

Gulyáshoz köret
Gulyáshoz köret: túrós csusza / Fotó: Mindmegette

Gulyáshoz köret: íme a tökéletes túrós csusza recept

Hozzávalók:

  • 40 dkg csuszatészta
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 50 dkg túró
  • 4 dl tejföl

Így készítsd el:

  1. A túrós csusza elkészítéséhez főzd meg a tésztát sós vízben a csomagoláson található módon. Majd szűrd le, csepegtesd le.
  2. A szalonnát vágd kockákra, majd serpenyőben süsd pörcösre. Amikor kisült, a zsírját öntsd rá a tésztára, keverd hozzá a fele túrót, a fele tejfölt és a pörcök felét, majd sóz is meg.
  3. A keveréket önts egy tűzálló edénybe, egyengesd el, és a tetejére simíts tejfölt, és tedd be 190 C fokra 30 percre a sütőbe. Az utolsó 5-10 percben grillfokozatot is használhatsz. 
  4. Tálaláskor tehetsz még rá tejfölt, túrót és pörcöt is.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.