RETRO RÁDIÓ

Fogják a fejüket az olaszok: tarol a lengyel epres tészta

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 08. 16. 11:00

Egy lengyel retró finomság receptjét hoztuk el nektek, ez pedig nem más, mint az epres tészta. De vajon az olaszok mit szólnak ehhez a furcsa párosításhoz?

Hihetetlen, de a lengyelek egy igencsak különös étellel álltak elő. Az epres tészta receptjével tényleg sokaknak okoztak meglepetést. Vajon az olaszok mit szólnak hozzá? Hiszen az isteni paradicsomos tésztáik után ez valami nagyon más vonal. A megszokott paradicsomos-zöldfűszeres-parmezánsajtos ízvilág helyett ez a tésztaétel kimondottan édes, leginkább desszertnek mondanánk. Te adnál esélyt neki? Elkészítenéd otthon? Mutatjuk a receptet!

Epres tészta Top-down,View,Of,A,Rustic,Wooden,Table,Featuring,A,Ceramic
Epres tészta, lengyel retró étel (Fotó: Shutterstock AI /  Shutterstock)

Epres tészta

Hozzávalók: (2 főre)

  • 25-30 dkg tészta 
  • 50 dkg friss eper
  • 4 dl görög joghurt
  • 2-3 evőkanál porcukor vagy méz
  • 1 csipet vaníliás cukor
  • mentalevél a tálaláshoz

Így készítsd el:

  1. A tésztát a szokásos módon főzd meg sós vízben, majd szűrd le.
  2. Mosd meg az epret, majd egy részét törd össze villával, a maradék szemeket vágd félbe. A pépes eperhez keverd hozzá a joghurtot (turmixolhatod is), édesítsd ízlés szerint, ezután keverd össze a főtt tésztával, szórd meg a félbevágott eperdarabokkal, és díszítsd mentalevéllel. 
  3. Hidegen fogyasztva a legfinomabb!

Jó étvágyat!

@olgalengyel

Kipróbálnád ezt a lengyel ételt? 👀🇵🇱

♬ original sound - MorningLightMusic

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.