
Fogják a fejüket az olaszok: tarol a lengyel epres tészta
Egy lengyel retró finomság receptjét hoztuk el nektek, ez pedig nem más, mint az epres tészta. De vajon az olaszok mit szólnak ehhez a furcsa párosításhoz?
Hihetetlen, de a lengyelek egy igencsak különös étellel álltak elő. Az epres tészta receptjével tényleg sokaknak okoztak meglepetést. Vajon az olaszok mit szólnak hozzá? Hiszen az isteni paradicsomos tésztáik után ez valami nagyon más vonal. A megszokott paradicsomos-zöldfűszeres-parmezánsajtos ízvilág helyett ez a tésztaétel kimondottan édes, leginkább desszertnek mondanánk. Te adnál esélyt neki? Elkészítenéd otthon? Mutatjuk a receptet!

Epres tészta
Hozzávalók: (2 főre)
- 25-30 dkg tészta
- 50 dkg friss eper
- 4 dl görög joghurt
- 2-3 evőkanál porcukor vagy méz
- 1 csipet vaníliás cukor
- mentalevél a tálaláshoz
Így készítsd el:
- A tésztát a szokásos módon főzd meg sós vízben, majd szűrd le.
- Mosd meg az epret, majd egy részét törd össze villával, a maradék szemeket vágd félbe. A pépes eperhez keverd hozzá a joghurtot (turmixolhatod is), édesítsd ízlés szerint, ezután keverd össze a főtt tésztával, szórd meg a félbevágott eperdarabokkal, és díszítsd mentalevéllel.
- Hidegen fogyasztva a legfinomabb!
Jó étvágyat!







