lengyel

14 találat
KÜLFÖLD

Petőfi Sándort szavalva köszöntötte a magyarokat a lengyel elnök – videó

A lengyel miniszterelnök is köszöntötte a magyarokat a szabadságharc ünnepnapján.

INSIDER

„Tiszta Nagyapja” – így gratulált a lengyel kormányfő Orbán Viktor ötödik unokájához

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő a Facebookon tette közzé szívmelengető üzenetét.

NÍNÓ

Busztragédia az M5-ösön: egy kisgyermek is súlyosan megsérült

Az elsődleges adatok szerint hárman – köztük egy öt év körüli gyermek – sérült súlyosabban vasárnap reggel az M5-ös autópályán Kiskunfélegyházánál történt buszbalesetben, amelyben egy ember meghalt – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel

KÜLFÖLD

Lengyelországban is megjelent a koronavírus

Egy korábban Németországban járó embernél mutatták ki.

NÍNÓ

Magyar fejvadászok fogták el a vonzó lengyel maffiafőnöknőt

Budapesten bujkált a lengyel kábítószermaffia igencsak csábos vezetőnője, Magdalena K. A harmincéves szőke szépség futballhuligánok segítségével terjesztett kábítószert, és a magyar fejvadászok bukkantak a nyomára.

KÜLFÖLD

Kitüntetést kaphat a londoni merénylőre rontó hős lengyel férfi

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök köszönetet mondott szombat este annak a lengyel férfinak, aki előző nap Londonban narválagyarral nekirontott a késes támadást elkövető terroristának, hozzájárulva ezzel a merénylő semlegesítéséhez.

KÜLFÖLD

Elhunyt Magyarország barátja, a lengyel miniszterelnök édesapja

Hetvennyolc éves korában, súlyos betegség következtében elhunyt Kornel Morawiecki, az egykori lengyel Harcoló Szolidaritás alapítója, a szejm korelnöke, a lengyel miniszterelnök Mateusz Morawiecki édesapja – jelentette a lengyel közszolgálati televízió hé

RIPOSTER

Brüsszel bosszúhadjáratot folytat ellenünk

A brüsszeli bevándorláspárti bürokrácia bosszúhadjáratot folytat Magyarország és Lengyelország ellen, de a két ország mindig számíthat egymásra - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután lengyel kollégájával tárgyalt.

INSIDER

Nálunk biztonságosabbak a szabadulószobák, mint Lengyelországban

Gyászol egész Lengyelország, miután 5 születésnapot ünneplő tinédzser lány halt meg egy szabadulószobában keletkezett tűz miatt. A belügyminiszter utasítást adott, hogy az egész országban ellenőrizzék az ilyen szórakozóhelyeket, és azonnal tűzvédelmi rias

KÜLFÖLD

Újabb turistabusz balesetezett: hazafelé sérültek meg a gyerekek

A buszon 57 ember utazott, köztük 23 gyerek.

KÜLFÖLD

Nem teszi zsebre a nőgyűlölő politikus, amit kapott!

A nőknek kevesebbet kell keresniük a férfiaknál, hiszen kevésbé intelligensebbek! - mondta egy lengyel képviselő az Európai Parlament ülésén. Egy képviselőnő válaszában nagyon durván helyre tette...

RIPOSTER

Orbán Viktor: "Végveszély fenyeget!"

Szakadó esőben, a tömeg éljenzése közben mondta el a miniszterelnök ünnepi beszédét. "Vagy együtt, vagy sehogy, ez ma a törvény" - jelentette ki.

TREZOR

Olyan Trabantot mutatunk, hogy tátva marad a szád!

Egy roncsból varázsolta újjá gazdája ezt a csodás példányt. 14 évébe került, mire elkészült vele. Törzsfejlődésen esett át a kocsi.

FAZÉK

A lengyel kovászos uborka meghökkentő titka

Imádjuk a magyar kovászos uborkát, ezt gyorsan szögezzük le! De a lengyelek olyan rafináltságot találtak ki koviubi ügyben, amit érdemes ellesni tőlük!