Kihagyhatatlan a nyár közepén ez a fantasztikus házi finomság! Az egész család imádni fogja!
Megérett a nyár egyik nagy kedvence, a sárgabarack! Ez a gyümölcs ízes, illatos, s ha jó érett, szinte elomlik a szádban. A belőle készült gombóc nagyon ízletes, háziasszonyok isteni receptjével készültünk most neked.
Sárgabarackos gombóc /Fotó: TunedIn by Westend61 / Shutterstock
Sárgabarackos gombóc recept:
Hozzávalók:
1 kg burgonya
2 db tojás
30 dkg liszt
20 db sárgabarack
5 dkg vaj
5 dkg zsemlemorzsa
2 evőkanál fahéjas porcukor
Így készítsd el:
Gyúrd össze a burgonyát a tojásokkal, a liszttel és egy csipet sóval (ha túlságosan lágy lenne a tészta, tegyél még hozzá lisztet)
A begyúrt gombóctésztát lisztezett deszkán formázd cipóvá, takard le és hagyd 10 percre pihenni.
Mosd meg a barackot, vágd ketté és magozd ki a szemeket.
A tésztából fél ökölnyi adagokat csípj ki, nyomd szét, tedd bele a közepébe a barackot, hajtsd egymásra a tészta széleit, majd formázd gombóccá.
Forralj fel vizet egy nagy lábosban, kisebb adagokban főzd meg a gombócokat, várd meg míg feljönnek a víz tetejére, majd szűrd le, és csepegtesd le róluk a vizet.
Forrósíts fel vajat, szórd bele a zsemlemorzsát és pirítsd meg.
Az elkészült gombócokat forgasd meg a zsemlemorzsában és ízlés szerint szórd meg fahéjas cukorral.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.