RETRO RÁDIÓ

Háziasszonyok isteni receptje: Így készül a sárgabarackos gombóc

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 07. 19. 18:00

Kihagyhatatlan a nyár közepén ez a fantasztikus házi finomság! Az egész család imádni fogja!

Megérett a nyár egyik nagy kedvence, a sárgabarack! Ez a gyümölcs ízes, illatos, s ha jó érett, szinte elomlik a szádban. A belőle készült gombóc nagyon ízletes, háziasszonyok isteni receptjével készültünk most neked.

Sárgabarackos gombóc Apricot,Dumpling,Breaded,,Served,On,Plate,in,The,Background,Bowl,Filled
Sárgabarackos gombóc /Fotó: TunedIn by Westend61 /  Shutterstock

Sárgabarackos gombóc recept:

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 db tojás
  • 30 dkg liszt
  • 20 db sárgabarack
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál fahéjas porcukor

Így készítsd el:

  1. Gyúrd össze a burgonyát a tojásokkal, a liszttel és egy csipet sóval (ha túlságosan lágy lenne a tészta, tegyél még hozzá lisztet)
  2. A begyúrt gombóctésztát lisztezett deszkán formázd cipóvá, takard le és hagyd 10 percre pihenni.
  3. Mosd meg a barackot, vágd ketté és magozd ki a szemeket.
  4. A tésztából fél ökölnyi adagokat csípj ki, nyomd szét, tedd bele a közepébe a barackot, hajtsd egymásra a tészta széleit, majd formázd gombóccá.
  5. Forralj fel vizet egy nagy lábosban, kisebb adagokban főzd meg a gombócokat, várd meg míg feljönnek a víz tetejére, majd szűrd le, és csepegtesd le róluk a vizet. 
  6. Forrósíts fel vajat, szórd bele a zsemlemorzsát és pirítsd meg.
  7. Az elkészült gombócokat forgasd meg a zsemlemorzsában és ízlés szerint szórd meg fahéjas cukorral.

Jó étvágyat!

forrás: mindmegette.hu

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.