
Robban az ízbomba: limoncellos tiramisu teszi fel a koronát a nyárra
A nyári desszertek királynője egész biztosan ez a finomság! A limoncellós tiramisu igazi ízbomba, nem hagyhatod ki te sem!
A nyár egyik legfinomabb desszertjének receptjét hoztuk el neked. A limoncellos tiramisu mindent visz, igazi ízbomba! Nagyon egyszerű elkészíteni, nem tartalmaz nyers tojást, így kánikulában is bátran fogyaszthatod!

Limoncellos tiramisu
Hozzávalók:
- 500 g mascarpone
- 400 ml habtejszín
- 120 g cukor
- 2-3 citrom reszelt héja
- 3 ek citromlé
- babapiskóta
- 200 ml limoncellos öntet a mártogatáshoz (100 ml víz+60 ml limoncello +citromlé )
- tetejére: házi citrom curd
Így készítsd el:
- Verd fel a tejszínt egy nagy tálba , keverd bele a mascarponét, cukrot, citromot.
- Mártsd bele a piskótát limoncellos szirupba.
- Rétegezd a tiramisut egy tortaformába, de teheted poharakba is: Alulra mehet a piskóta, rá a krém, majd még egy sor piskóta és ismét a krém.
- A tetejére kend rá a citrom curdot.
- Tedd be a hűtőbe a tiramisut egy éjszakára.
Tálalásnál szedd a tiramisut kisebb poharakba, és tegyél a tetejére tejszínhabot, díszítheted vékony citromcsíkokkal is.
Nézd meg a videót! Segít a desszert elkészítésében.
Jó étvágyat!







