Dobd fel a tiramisut friss, mennyei őszibarackkal, és nem bánod meg. Ezt a desszertet nagyon egyszerű elkészíteni: a kávét az isteni barackos püré helyettesíti, így tökéletes lesz a végeredmény. Az idei nyár nagy kedvence lehet, a család is egészen biztos felfalja majd az egészet.
Hozzávalók:
50 dkg mascarpone
500 ml habtejszín
1 csomag habfixáló
10 db őszibarack
30 dkg babapiskóta
4 dl őszibaracklé
ízlés szerint porcukor
keksz díszítésnek
Így készítsd el:
A barackokat hámozd meg, kockázd fel és pürésítsd a nagy részét. Add hozzá a mascarponét és keverd össze. A tejszínhez add a habfixálót és a porcukrot majd verd kemény habbá.
Keverd össze a barackos krémet és a tejszínhabot. A babapiskóták felét forgasd bele az őszibaracklébe és helyezd a tál aljára. 3 db meghámozott barackot kockázz fel, és tedd a piskóták tetejére elosztva, majd barackos hab felét tedd a következő rétegnek.
Majd jöhet a maradék piskóta, a barackos hab, a tetejére pedig a barackdarabok. Néhány órára tedd a hűtőbe, ez idő alatt a piskóta megpuhul, összeérik a tiramisu. Akár egy egész éjszakára is hagyhatod állni.
Tálalásnál ropogós aprókekszet is tehetsz díszítésként a barackos tiramisu tetejére.