RETRO RÁDIÓ

Barackos lett a tiramisu, így készítsd el villámgyorsan

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2024. 07. 14. 11:30

Nincs is finomabb, mint amikor az isteni tiramisut feldobod a friss barackkal. Mutatjuk az ízletes barackos tiramisu receptjét. Készítsd el te is!

Dobd fel a tiramisut friss, mennyei őszibarackkal, és nem bánod meg. Ezt a desszertet nagyon egyszerű elkészíteni: a kávét az isteni barackos püré helyettesíti, így tökéletes lesz a végeredmény. Az idei nyár nagy kedvence lehet, a család is egészen biztos felfalja majd az egészet. 

Tiramisu,With,Amaretto,,Peach,And,Chocolate
Fotó: foodandfood

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 db őszibarack
  • 30 dkg babapiskóta
  • 4 dl őszibaracklé
  • ízlés szerint porcukor
  • keksz díszítésnek

Így készítsd el:

  1. A barackokat hámozd meg, kockázd fel és pürésítsd a nagy részét. Add hozzá a mascarponét és keverd össze. A tejszínhez add a habfixálót és a porcukrot majd verd kemény habbá.
  2. Keverd össze a barackos krémet és a tejszínhabot. A babapiskóták felét forgasd bele az őszibaracklébe és helyezd a tál aljára. 3 db meghámozott barackot kockázz fel, és tedd a piskóták tetejére elosztva, majd barackos hab felét tedd a következő rétegnek. 
  3. Majd jöhet a maradék piskóta, a barackos hab, a tetejére pedig a barackdarabok. Néhány órára tedd a hűtőbe, ez idő alatt a piskóta megpuhul, összeérik a tiramisu. Akár egy egész éjszakára is hagyhatod állni. 
  4. Tálalásnál ropogós aprókekszet is tehetsz díszítésként a barackos tiramisu tetejére.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.