FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.14.

Barackos lett a tiramisu, így készítsd el villámgyorsan

Nincs is finomabb, mint amikor az isteni tiramisut feldobod a friss barackkal. Mutatjuk az ízletes barackos tiramisu receptjét. Készítsd el te is!

Dobd fel a tiramisut friss, mennyei őszibarackkal, és nem bánod meg. Ezt a desszertet nagyon egyszerű elkészíteni: a kávét az isteni barackos püré helyettesíti, így tökéletes lesz a végeredmény. Az idei nyár nagy kedvence lehet, a család is egészen biztos felfalja majd az egészet. 

Tiramisu,With,Amaretto,,Peach,And,Chocolate
Fotó: foodandfood

Hozzávalók:

  • 50 dkg mascarpone
  • 500 ml habtejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 10 db őszibarack
  • 30 dkg babapiskóta
  • 4 dl őszibaracklé
  • ízlés szerint porcukor
  • keksz díszítésnek

Így készítsd el:

  1. A barackokat hámozd meg, kockázd fel és pürésítsd a nagy részét. Add hozzá a mascarponét és keverd össze. A tejszínhez add a habfixálót és a porcukrot majd verd kemény habbá.
  2. Keverd össze a barackos krémet és a tejszínhabot. A babapiskóták felét forgasd bele az őszibaracklébe és helyezd a tál aljára. 3 db meghámozott barackot kockázz fel, és tedd a piskóták tetejére elosztva, majd barackos hab felét tedd a következő rétegnek. 
  3. Majd jöhet a maradék piskóta, a barackos hab, a tetejére pedig a barackdarabok. Néhány órára tedd a hűtőbe, ez idő alatt a piskóta megpuhul, összeérik a tiramisu. Akár egy egész éjszakára is hagyhatod állni. 
  4. Tálalásnál ropogós aprókekszet is tehetsz díszítésként a barackos tiramisu tetejére.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek