RETRO RÁDIÓ

Mennyei finomságok barackból, ezeket a recepteket ismerned kell

Létrehozva2022. 07. 26. 23:07

Az őszibarack a nyár legzamatosabb gyümölcse és a desszertek egyik remek alapanyaga. Mutatjuk, milyen finomságokat lehet belőle pillanatok alatt elkészíteni.

 

Barackos-túrós pohárkrém 

  • 50 deka őszibarack kockákra vágva
  • 50 dkg túró
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 ek citromlé
  • 4 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszínhab
  • 1 csomag habfixáló

Elkészítés: 

A meghámozott, kockára vágott barack felét egy tálba öntjük és botmixer segítségével pürésítünk, majd hozzáadjuk a túrót, a reszelt citromhéjat és citromlevet, a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd néhány perc alatt krémesre keverjük. A tejszínhabot a habfixálóval kemény habbá verjük. Ezután poharakba rétegezzük a túrót, a tejszínhabot és a barackot. A tetejét is díszíthetjük kockára vágott barackokkal.

Őszibarackos morzsa süti

Peach,Crumble
Fotó: Shutterstock

A nyár egyik legízletesebb, könnyű édességét kár lenne kihagyni. Nincs annál finomabb, mint amikor a leveses őszibarackon roppan a zabpelyhes dió réteg. Tálaljuk egy kiadós leves után vanília fagylalttal és a siker nem marad el. A crumble vagyis a morzsasüti a modern háziasszonyok kedvenc édessége nyáron, hiszen a gyümölcsé a főszerep. Rendkívül könnyen és gyorsan összeállítható. Lédús barackkal, nektarinnal kiváló, a gyümölcsök sütés közben a saját levükben megpárolódnak.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg barack, felszeletelve
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 marék darált dió
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé és reszelt citromhéja
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 csipet só

Elkészítés:

Az őszibarackot alaposan mossuk meg, vágjuk negyedekbe ketté, szedjük ki a magot, ha nem szeretjük a héját, meg is hámozhatjuk. Csepegtessünk rá citromlevet, hogy ne barnuljon meg. Vajazzunk ki egy tűzálló tálat, és rendezd el benne a barackot, majd szórjuk meg a cukor felével, a reszelt citromhéjjal, a dióval és a vaníliás cukorral. Szitáljuk egy tálba a lisztet, dobjuk hozzá a maradék cukrot, a sót, a fahéjat és a hideg vajat, majd gyors mozdulatokkal, morzsoljuk össze. Nem kell a tésztának homogénnek lennie. Szórjuk a morzsát egyenletesen a gyümölcs tetejére. Toljuk a tálat előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük meg körülbelül 30 perc alatt. Akkor jó, ha a teteje szép aranybarna. Várjuk meg, míg legalább langyosra hűl, és fagyival kínáljuk.

Joghurtos őszibarackfagyi

Peach,On,A,White,Background
Fotó: Shutterstock

Egyszerűen hihetetlen, mennyire gyorsan elkészül a nyár nagy slágere! Azonnal fogyasztható, nincs hűtési idő sem! Gyors, olcsó és iszonyú finom. Mindössze 4 hozzávalóra lesz szükségünk ehhez a jeges nyalánksághoz. Fagylaltgépet pedig elő sem kell venni. Megteszi egy sima aprító vagy turmix is. A hűtéssel és kevergetéssel sem kell majd bajlódnunk, ha ezt a szuper receptet követjük!

Hozzávalók:

  • 1/2 kg őszibarack, darabolva, lefagyasztva
  • 2 dl natúr joghurt (vagy görög joghurt)
  • 1 ek. citromlé
  • édesítő ízlés szerint

Elkészítés:

Vegyük elő a lefagyasztott barackdarabokat és egyszerűen dobjuk a hozzávalókat egy aprítóba. Keverjük legalább 5 percig, amíg teljesen homogén nem lesz. Közben kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük utána. A fagyink el is készült! Ha nem fogy el mind, tegyük mélyhűtőbe, két hónapig eláll!

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.