RETRO RÁDIÓ

Megújult a tócsni, ez most igazi ízbomba

Sors Edina
Szerző
Sors Edina
Létrehozva2023. 10. 08. 11:30

Nagyon egyszerű, és istenien finom ez az étel. Önmagában, mártogatóssal, vagy húsok mellé is készítheted.

A tócsninak több elnevezése is van, lapcsánka, cicege, prósza. Fontos, hogy reszelt krumpliból készül ez a lepény. Laktató, isteni finom, gyorsan elkészítheted. Leves után fantasztikus választás, saláta mellé is eheted, de reggelire és uzsonnára is adhatod a gyerekeknek. Fokhagymával igazi ízbomba. Íme a recept:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók: 

  • 50 dkg reszelt burgonya
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a burgonyát nagy lyukú reszelőn
  2. Sózd meg és keverd össze. Verd fel a tojást és egy másik tálban habard el, add a krumplihoz.
  3. Reszeld bele a krumpliba a fokhagymákat, tegyél hozzá borsot, és add hozzá a lisztet. Először kevesebb lisztet adjál hozzá, villával keverd össze, ha hígnak találod a masszát, fokozatosan adj még hozzá egy kevés lisztet.
  4. Forró olajba kanalazd a masszát az olajba, és lapítsd el a tócsnikat. Süsd meg mindkét oldalukat aranybarnára, szedd ki őket papírtörlőre. Csepegtesd le a zsiradékot róluk.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.