A tócsninak több elnevezése is van, lapcsánka, cicege, prósza. Fontos, hogy reszelt krumpliból készül ez a lepény. Laktató, isteni finom, gyorsan elkészítheted. Leves után fantasztikus választás, saláta mellé is eheted, de reggelire és uzsonnára is adhatod a gyerekeknek. Fokhagymával igazi ízbomba. Íme a recept:
Hozzávalók:
50 dkg reszelt burgonya
1 db tojás
10-15 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
só, bors
olaj a sütéshez
Így készítsd el:
Reszeld le a burgonyát nagy lyukú reszelőn
Sózd meg és keverd össze. Verd fel a tojást és egy másik tálban habard el, add a krumplihoz.
Reszeld bele a krumpliba a fokhagymákat, tegyél hozzá borsot, és add hozzá a lisztet. Először kevesebb lisztet adjál hozzá, villával keverd össze, ha hígnak találod a masszát, fokozatosan adj még hozzá egy kevés lisztet.
Forró olajba kanalazd a masszát az olajba, és lapítsd el a tócsnikat. Süsd meg mindkét oldalukat aranybarnára, szedd ki őket papírtörlőre. Csepegtesd le a zsiradékot róluk.