"Időben szóltam, hogy elmebeteg" - Gulyás Gergely keményen beleszállt Magyar Péterbe

INSIDER
Létrehozva: 2023.10.08.

Megújult a tócsni, ez most igazi ízbomba

Nagyon egyszerű, és istenien finom ez az étel. Önmagában, mártogatóssal, vagy húsok mellé is készítheted.

Szerző Sors Edina

A tócsninak több elnevezése is van, lapcsánka, cicege, prósza. Fontos, hogy reszelt krumpliból készül ez a lepény. Laktató, isteni finom, gyorsan elkészítheted. Leves után fantasztikus választás, saláta mellé is eheted, de reggelire és uzsonnára is adhatod a gyerekeknek. Fokhagymával igazi ízbomba. Íme a recept:

Fotó: mindmegette.hu

Hozzávalók: 

  • 50 dkg reszelt burgonya
  • 1 db tojás
  • 10-15 dkg liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • olaj a sütéshez

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a burgonyát nagy lyukú reszelőn
  2. Sózd meg és keverd össze. Verd fel a tojást és egy másik tálban habard el, add a krumplihoz.
  3. Reszeld bele a krumpliba a fokhagymákat, tegyél hozzá borsot, és add hozzá a lisztet. Először kevesebb lisztet adjál hozzá, villával keverd össze, ha hígnak találod a masszát, fokozatosan adj még hozzá egy kevés lisztet.
  4. Forró olajba kanalazd a masszát az olajba, és lapítsd el a tócsnikat. Süsd meg mindkét oldalukat aranybarnára, szedd ki őket papírtörlőre. Csepegtesd le a zsiradékot róluk.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek