
Tarol a roppantott retek, az idei tavasz legfinomabb ízbombája
Tavaszi savanyúság receptje kering az interneten. A roppantott retek igazi ízbomba, és nagyon egészséges! Húsok és szendvicsek mellé isteni választás. Különleges és finom.
Rengeteg főzővideó kering az interneten, finomabbnál finomabb ételekről. Most, hogy kitört a tavasz, egyre több olyan receptet is találunk, amikben a retek a főszereplő. Nos, ezek között a receptek között találtunk egy gyöngyszemet, ami a savanyú roppantott retek elkészítését mutatja be. Elöljáróban szögezzük le gyorsan: zseniális!!! Ezt a savanyúságot nagyon gyorsan, olcsón és egyszerűen te is elkészítheted. Az alábbi videó segít neked, lépésről-lépésre. Kóstold meg ezt az izgalmasan roppanós, intenzíven savanyú hónapos retket, nem bánod meg, ígérjük! Persze akkor jó egy recept, ha utána mindenki repetázik. Mutatjuk a receptet.

Roppantott retek recept:
Hozzávalók:
- 500 g retek
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 tk só
- 1 tk cukor
- 2 ek Ecet ( 9% )
- 2-3 ek olívaolaj
- 1 chilli paprika vagy pirospaprika
- fekete bors
- 1/4 csésze víz
- apróra vágott kapor
Így készítsd el:
- A retek fejeket mosd meg, és egy húsklopfolóval lapítsd őket egyesével. Majd egy tálba tedd bele, és az összes többi összetevőt rakd rá. Fűszerezd. Ha szereted a csípős ízt, akkor a chili is mehet bele. Két kanál segítségével jól keverd össze.
- A végén fedd le és hagyd állni pár órára. Tálalás előtt meg egy kis petrezselymet is tehetsz rá, ízlés szerint.
Jó étvágyat!







