Létrehozva: 2025.05.11.

Tarol a roppantott retek, az idei tavasz legfinomabb ízbombája

Tavaszi savanyúság receptje kering az interneten. A roppantott retek igazi ízbomba, és nagyon egészséges! Húsok és szendvicsek mellé isteni választás. Különleges és finom.

Rengeteg főzővideó kering az interneten, finomabbnál finomabb ételekről. Most, hogy kitört a tavasz, egyre több olyan receptet is találunk, amikben a retek a főszereplő. Nos, ezek között a receptek között találtunk egy gyöngyszemet, ami a savanyú roppantott retek elkészítését mutatja be. Elöljáróban szögezzük le gyorsan: zseniális!!! Ezt a savanyúságot nagyon gyorsan, olcsón és egyszerűen te is elkészítheted. Az alábbi videó segít neked, lépésről-lépésre. Kóstold meg ezt az izgalmasan roppanós, intenzíven savanyú hónapos retket, nem bánod meg, ígérjük! Persze akkor jó egy recept, ha utána mindenki repetázik. Mutatjuk a receptet.

Roppantott retekFresh,Red,Radishes,In,A,Pink,Bowl,Over,Black,Surface,
Roppantott retek készítése/ Fotó: Liudmyla Chuhunova /  Shutterstock

Roppantott retek recept:

Hozzávalók:

  • 500 g retek
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 ek Ecet ( 9% )
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 chilli paprika vagy pirospaprika
  • fekete bors
  • 1/4 csésze víz
  • apróra vágott kapor

Így készítsd el:

  1. A retek fejeket mosd meg, és egy húsklopfolóval lapítsd őket egyesével. Majd egy tálba tedd bele, és az összes többi összetevőt rakd rá. Fűszerezd. Ha szereted a csípős ízt, akkor a chili is mehet bele. Két kanál segítségével jól keverd össze.
  2. A végén fedd le és hagyd állni pár órára. Tálalás előtt meg egy kis petrezselymet is tehetsz rá, ízlés szerint.

Jó étvágyat!

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek