RETRO RÁDIÓ

Tarol a roppantott retek, az idei tavasz legfinomabb ízbombája

Ripost
Szerző
Ripost
Létrehozva2025. 05. 11. 12:30

Tavaszi savanyúság receptje kering az interneten. A roppantott retek igazi ízbomba, és nagyon egészséges! Húsok és szendvicsek mellé isteni választás. Különleges és finom.

Rengeteg főzővideó kering az interneten, finomabbnál finomabb ételekről. Most, hogy kitört a tavasz, egyre több olyan receptet is találunk, amikben a retek a főszereplő. Nos, ezek között a receptek között találtunk egy gyöngyszemet, ami a savanyú roppantott retek elkészítését mutatja be. Elöljáróban szögezzük le gyorsan: zseniális!!! Ezt a savanyúságot nagyon gyorsan, olcsón és egyszerűen te is elkészítheted. Az alábbi videó segít neked, lépésről-lépésre. Kóstold meg ezt az izgalmasan roppanós, intenzíven savanyú hónapos retket, nem bánod meg, ígérjük! Persze akkor jó egy recept, ha utána mindenki repetázik. Mutatjuk a receptet.

Roppantott retekFresh,Red,Radishes,In,A,Pink,Bowl,Over,Black,Surface,
Roppantott retek készítése/ Fotó: Liudmyla Chuhunova /  Shutterstock

Roppantott retek recept:

Hozzávalók:

  • 500 g retek
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 tk só
  • 1 tk cukor
  • 2 ek Ecet ( 9% )
  • 2-3 ek olívaolaj
  • 1 chilli paprika vagy pirospaprika
  • fekete bors
  • 1/4 csésze víz
  • apróra vágott kapor

Így készítsd el:

  1. A retek fejeket mosd meg, és egy húsklopfolóval lapítsd őket egyesével. Majd egy tálba tedd bele, és az összes többi összetevőt rakd rá. Fűszerezd. Ha szereted a csípős ízt, akkor a chili is mehet bele. Két kanál segítségével jól keverd össze.
  2. A végén fedd le és hagyd állni pár órára. Tálalás előtt meg egy kis petrezselymet is tehetsz rá, ízlés szerint.

Jó étvágyat!

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.