
Három húsvéti saláta, amit már előző nap elkészíthetsz!
Az ünnepi asztal sztárja természetesen a sonka, de gondolni kell a köretre is! Egy jó húsvéti saláta íze passzol a sonkához, és tökéletes kiegészítője a menünek. Mutatunk három receptet, melyeket előre is elkészíthetsz.
Hamarosan kezdődhet a készülődés, a húsvéti menü tervezése. A sonka, a főtt tojás és a kalács mellett jó, ha kerül egy kis húsvéti saláta is az asztalra. A húsok mellé elengedhetetlen valami olyan kísérő, ami sok rostot tartalmaz, finom, és jól kiegészíti akár a hidegtál, akár a főtt sonka ízét. Ezeket a salátákat elkészítheted előző este is, így kevesebb dolgod lesz az ünnepen.

Három isteni húsvéti saláta a sonka mellé
1. Lila hagymás krumplisaláta
Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 0,5 kg lila hagyma
- 0,5 dl ecet
- 0,5 mk só
- 2 ek cukor
- 6 dl víz
Elkészítés:
- Keverd össze a vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Mosd meg a krumplikat, főzd meg őket héjastul; közben hámozd meg a lila hagymát, és vágd vékony karikákra.
- Vágd 3-5 mm vastag karikákra a krumplit, és egy nagyobb üvegtál aljára tegyél egy réteget; arra pedig egy réteg lila hagymát. Addig folytasd, míg el nem fogynak az összetevők; a legfelső réteg hagyma legyen.
- Öntsd rá az egészre az ecetes salátaöntetet, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára; másnapra még tökéletes lesz ez a húsvéti köret.
2. Tzatziki retekből
Hozzávalók
- 10 dkg hónapos retek
- 2 db vajretek
- 25 dkg görög joghurt
- 0,5 citrom
- 2 gerezd fokhagyma
- metélőhagyma a díszítéshez
- só
Elkészítés:
- Mosd és hámozd meg a kétféle retket, vágd le a végeiket, majd reszeld le őket nagy lyukú reszelőn. Add hozzá a joghurtot, sózd meg, reszeld rá a hámozott fokhagymagerezdeket, és facsard rá a citrom levét. Alaposan forgasd össze az egészet, majd tedd a hűtőbe éjszakára. Apróra vágott snidlinggel díszítsd.
3. Majonézes kukoricasaláta
Hozzávalók:
- 1 db kukoricakonzerv
- 2 ek tejföl
- 1 ek mustár
- 4 ek majonéz
- 1 kisebb fej vöröshagyma
Elkészítés:
- Keverd ki a majonézt a tejföllel és a mustárral, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és a lecsepegtetett kukoricát. Keverd össze, majd tedd a hűtőbe pár órára vagy akár egy egész éjszakára.






