1000 ember dolgozik Brüsszelben hogy felvehessék Ukrajnát az EU-ba! Elképesztő módon, mindenen átgázolva erőltetik!

POLITIK
Létrehozva: 2025.04.18.

Három húsvéti saláta, amit már előző nap elkészíthetsz!

Az ünnepi asztal sztárja természetesen a sonka, de gondolni kell a köretre is! Egy jó húsvéti saláta íze passzol a sonkához, és tökéletes kiegészítője a menünek. Mutatunk három receptet, melyeket előre is elkészíthetsz.

Hamarosan kezdődhet a készülődés, a húsvéti menü tervezése. A sonka, a főtt tojás és a kalács mellett jó, ha kerül egy kis húsvéti saláta is az asztalra. A húsok mellé elengedhetetlen valami olyan kísérő, ami sok rostot tartalmaz, finom, és jól kiegészíti akár a hidegtál, akár a főtt sonka ízét. Ezeket a salátákat elkészítheted előző este is, így kevesebb dolgod lesz az ünnepen.

Ez a három húsvéti saláta gyorsan elkészíthető.
A húsvéti saláta is fontos része az ünnepi asztalnak / Fotó: Marta Maziar / Shutterstock

Három isteni húsvéti saláta a sonka mellé

1. Lila hagymás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 0,5 kg lila hagyma
  • 0,5 dl ecet
  • 0,5 mk só
  • 2 ek cukor
  • 6 dl víz

Elkészítés:

  • Keverd össze a vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Mosd meg a krumplikat, főzd meg őket héjastul; közben hámozd meg a lila hagymát, és vágd vékony karikákra.
  • Vágd 3-5 mm vastag karikákra a krumplit, és egy nagyobb üvegtál aljára tegyél egy réteget; arra pedig egy réteg lila hagymát. Addig folytasd, míg el nem fogynak az összetevők; a legfelső réteg hagyma legyen.
  • Öntsd rá az egészre az ecetes salátaöntetet, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára; másnapra még tökéletes lesz ez a húsvéti köret.

2. Tzatziki retekből

Hozzávalók

  • 10 dkg hónapos retek
  • 2 db vajretek
  • 25 dkg görög joghurt
  • 0,5 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítés:

  • Mosd és hámozd meg a kétféle retket, vágd le a végeiket, majd reszeld le őket nagy lyukú reszelőn. Add hozzá a joghurtot, sózd meg, reszeld rá a hámozott fokhagymagerezdeket, és facsard rá a citrom levét. Alaposan forgasd össze az egészet, majd tedd a hűtőbe éjszakára. Apróra vágott snidlinggel díszítsd.

3. Majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók:

  • 1 db kukoricakonzerv
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek mustár
  • 4 ek majonéz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítés:

  • Keverd ki a majonézt a tejföllel és a mustárral, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és a lecsepegtetett kukoricát. Keverd össze, majd tedd a hűtőbe pár órára vagy akár egy egész éjszakára.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek