RETRO RÁDIÓ

Három húsvéti saláta, amit már előző nap elkészíthetsz!

Létrehozva2025. 04. 18. 11:00

Az ünnepi asztal sztárja természetesen a sonka, de gondolni kell a köretre is! Egy jó húsvéti saláta íze passzol a sonkához, és tökéletes kiegészítője a menünek. Mutatunk három receptet, melyeket előre is elkészíthetsz.

Hamarosan kezdődhet a készülődés, a húsvéti menü tervezése. A sonka, a főtt tojás és a kalács mellett jó, ha kerül egy kis húsvéti saláta is az asztalra. A húsok mellé elengedhetetlen valami olyan kísérő, ami sok rostot tartalmaz, finom, és jól kiegészíti akár a hidegtál, akár a főtt sonka ízét. Ezeket a salátákat elkészítheted előző este is, így kevesebb dolgod lesz az ünnepen.

Ez a három húsvéti saláta gyorsan elkészíthető.
A húsvéti saláta is fontos része az ünnepi asztalnak / Fotó: Marta Maziar / Shutterstock

Három isteni húsvéti saláta a sonka mellé

1. Lila hagymás krumplisaláta

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 0,5 kg lila hagyma
  • 0,5 dl ecet
  • 0,5 mk só
  • 2 ek cukor
  • 6 dl víz

Elkészítés:

  • Keverd össze a vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Mosd meg a krumplikat, főzd meg őket héjastul; közben hámozd meg a lila hagymát, és vágd vékony karikákra.
  • Vágd 3-5 mm vastag karikákra a krumplit, és egy nagyobb üvegtál aljára tegyél egy réteget; arra pedig egy réteg lila hagymát. Addig folytasd, míg el nem fogynak az összetevők; a legfelső réteg hagyma legyen.
  • Öntsd rá az egészre az ecetes salátaöntetet, majd tedd a hűtőbe egy éjszakára; másnapra még tökéletes lesz ez a húsvéti köret.

2. Tzatziki retekből

Hozzávalók

  • 10 dkg hónapos retek
  • 2 db vajretek
  • 25 dkg görög joghurt
  • 0,5 citrom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • metélőhagyma a díszítéshez

Elkészítés:

  • Mosd és hámozd meg a kétféle retket, vágd le a végeiket, majd reszeld le őket nagy lyukú reszelőn. Add hozzá a joghurtot, sózd meg, reszeld rá a hámozott fokhagymagerezdeket, és facsard rá a citrom levét. Alaposan forgasd össze az egészet, majd tedd a hűtőbe éjszakára. Apróra vágott snidlinggel díszítsd.

3. Majonézes kukoricasaláta

Hozzávalók:

  • 1 db kukoricakonzerv
  • 2 ek tejföl
  • 1 ek mustár
  • 4 ek majonéz
  • 1 kisebb fej vöröshagyma

Elkészítés:

  • Keverd ki a majonézt a tejföllel és a mustárral, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és a lecsepegtetett kukoricát. Keverd össze, majd tedd a hűtőbe pár órára vagy akár egy egész éjszakára.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.