RETRO RÁDIÓ

Torma helyett ezt edd idén a sonkához, nem bánod meg

Létrehozva2025. 04. 10. 12:00

Az ünnepi asztalról nem maradhat el a kalács, a tojás, és persze a sonka sem, ami mellé nagyon sokszor tormát kínálunk. De mit egyen torma helyett az, akinek túl csípős, vagy egyszerűen csak nem szereti az ízét? Összegyűjtöttünk néhány ötletet.

Közeledik az ünnep, máris érdemes tervezni a menüt. A füstölt sonka alap, de torma helyett mást is kínálhatsz hozzá, hiszen ezt a csípős zöldséget nem mindenki szereti. Szerencsére rengeteg olyan alternatíva van, amik jól passzolnak a sonkához, és ízvilágukban is a tavaszt idézik. Összegyűjtöttünk három olyan krémet, melyeket a sonka mellé, torma helyett készíthetsz!

Mit egyen torma helyett, aki nem bírja a csípőset?
Torma helyett finom, tavaszi krémeket is kínálhatsz a sonka mellé! Fotó: Mironov Vladimir /  Shutterstock

Húsvéti krémek torma helyett

1. Retekkrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg krémsajt
  • 10 dkg túró
  • 5 db retek
  • fél csokor metélőhagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • Mosd meg jó alaposan a metélőhagymát, majd vágd apróra. Mosd meg a retket, reszeld le kis lyukú reszelőn, vagy késes aprítógépben daráld le.
  • Add a retekhez és a hagymához a sajtkrémet, a túrót, sózd, borsozd ízlés szerint, majd jó alaposan keverd össze. Hagyd állni egy órát a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek!

2. Medvehagymás túrókrém

Hozzávalók:

  • 15 dkg túró
  • 5 dkg vaj
  • 1 tk mustár
  • 2 csok medvehagyma
  • só, bors

Elkészítés:

  • Keverd el egyenletesen a túrót, a vajat, a mustárt, az ízlés szerinti sót és borsot. Vágd apróra a megmosott medvehagymát, majd keverd a krémhez. Botmixerrel jól dolgozd át a keveréket, míg kenhető állagú nem lesz.
  • Tálalásig tárold a hűtőben; isteni finom kiegészítő lesz torma helyett a sonka mellé!

3. Zöldfűszeres sajtkrém

Hozzávalók:

  • 25 dkg feta sajt
  • 1 csok metélőhagyma
  • 0,5 tk bazsalikom
  • 0,5 tk kakukkfű
  • 1 csok petrezselyemzöld
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek tejföl
  • 5 ek olívaolaj

Elkészítés:

  • Törd össze villával a sajtot, add hozzá a szárított fűszereket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és metélőhagymát és a reszelt fokhagymát. Keverd el benne a tejfölt, az olajat, a sót és a borsot.
  • Hagyd állni pár órát a hűtőben, mielőtt tálalod.

 

Ripost hírek

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.