
Torma helyett ezt edd idén a sonkához, nem bánod meg
Az ünnepi asztalról nem maradhat el a kalács, a tojás, és persze a sonka sem, ami mellé nagyon sokszor tormát kínálunk. De mit egyen torma helyett az, akinek túl csípős, vagy egyszerűen csak nem szereti az ízét? Összegyűjtöttünk néhány ötletet.
Közeledik az ünnep, máris érdemes tervezni a menüt. A füstölt sonka alap, de torma helyett mást is kínálhatsz hozzá, hiszen ezt a csípős zöldséget nem mindenki szereti. Szerencsére rengeteg olyan alternatíva van, amik jól passzolnak a sonkához, és ízvilágukban is a tavaszt idézik. Összegyűjtöttünk három olyan krémet, melyeket a sonka mellé, torma helyett készíthetsz!

Húsvéti krémek torma helyett
1. Retekkrém
Hozzávalók:
- 10 dkg krémsajt
- 10 dkg túró
- 5 db retek
- fél csokor metélőhagyma
- só, bors
Elkészítés:
- Mosd meg jó alaposan a metélőhagymát, majd vágd apróra. Mosd meg a retket, reszeld le kis lyukú reszelőn, vagy késes aprítógépben daráld le.
- Add a retekhez és a hagymához a sajtkrémet, a túrót, sózd, borsozd ízlés szerint, majd jó alaposan keverd össze. Hagyd állni egy órát a hűtőben, hogy összeérjenek az ízek!
2. Medvehagymás túrókrém
Hozzávalók:
- 15 dkg túró
- 5 dkg vaj
- 1 tk mustár
- 2 csok medvehagyma
- só, bors
Elkészítés:
- Keverd el egyenletesen a túrót, a vajat, a mustárt, az ízlés szerinti sót és borsot. Vágd apróra a megmosott medvehagymát, majd keverd a krémhez. Botmixerrel jól dolgozd át a keveréket, míg kenhető állagú nem lesz.
- Tálalásig tárold a hűtőben; isteni finom kiegészítő lesz torma helyett a sonka mellé!
3. Zöldfűszeres sajtkrém
Hozzávalók:
- 25 dkg feta sajt
- 1 csok metélőhagyma
- 0,5 tk bazsalikom
- 0,5 tk kakukkfű
- 1 csok petrezselyemzöld
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek tejföl
- 5 ek olívaolaj
Elkészítés:
- Törd össze villával a sajtot, add hozzá a szárított fűszereket, az apróra vágott petrezselyemzöldet és metélőhagymát és a reszelt fokhagymát. Keverd el benne a tejfölt, az olajat, a sót és a borsot.
- Hagyd állni pár órát a hűtőben, mielőtt tálalod.






